Το μαύρο χαβιάρι ετοιμάζεται να μπει δυναμικά και στην ελληνική αγορά και η
αρχή θα γίνει από μονάδες της Ηπείρου, όπου οι εκτροφείς του οξύρρυγχου, τα
τελευταία δέκα χρόνια παρέχουν την τροφή και τη φροντίδα που χρειάζεται το ψάρι
αυτό, ώστε να ωριμάσει κατάλληλα και να ανταμείψει με τα αυγά του, τους
παραγωγούς του.
Βέβαια, η όλη προσπάθειά τους, μπορεί να πέσει στο κενό, αφού η έλλειψη
εμπειρίας των ελληνικών υπηρεσιών καθυστερεί την έκδοση των σχετικών αδειών για
την παραγωγή και εμπορία του ελληνικού μαύρου χαβιαριού, όπως αναφέρεται σε
δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας.
Αυτό επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής
Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως οι
γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις «καλώς εχόντων των πραγμάτων»
αναμένεται να αντιμετωπιστούν και με το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού
που επιχειρείται για τις υδατοκαλλιέργειες. Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για
διάφορες δραστηριότητες στον κλάδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου