Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίου Τύπου της παράταξης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑNΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ" για τις παράνομες κεραίες στην Πρέβεζα.




Στις 15 Δεκεμβρίου σύρεται σε δίκη στο Εφετείο Ιωαννίνων, ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας και άλλα 23 άτομα (αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ενεργοί πολίτες) γιατί απομάκρυναν 
Γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ζούμε στη χώρα του παραλόγου!

Αντί να τιμωρηθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που έβαλε σε κίνδυνο - με την εγκατάσταση της κεραίας - την υγεία και τη ζωή βρεφών και πολιτών, διώκονται αυτοί που την αποξήλωσαν
Η απραξία των Αρχών και η, σε πολλές περιπτώσεις, άγνοια των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, ενθαρρύνουν το θράσος και την ατιμωρησία συγκεκριμένων ιδιοκτητών.
Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους - χωρίς κυρώσεις - παίζουν με την δημόσια υγεία, προσβάλλουν τη Δημοκρατία, οδηγούν στον εκφυλισμό τους θεσμούς και εξωθούν τους πολίτες στην αυτοδικία, αφού αναγκάζονται να αποξηλώσουν μόνοι τους τις παράνομες κεραίες.
Ειδικά για την περίπτωση της συγκεκριμένης κεραίας η παρανομία πέρα από εξόφθαλμη, ήταν και επικίνδυνη.
Με τον Νόμο 3431/2006 που θεσμοθέτησε τις προδιαγραφές, τις αδειοδοτήσεις, αλλά και τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων, νοσοκομείων (παράγραφος 21, άρθρο 31, Νόμος 3431/2006).

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο συνδυασμός μας «Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση Πρέβεζας » :

1ον Στέκεται αλληλέγγυα στον πρώην Δήμαρχο ,στους πρώην Δημοτικούς Συμβού- λους και τους πολίτες της Πρέβεζας, που διώκονται ποινικά, δηλώνοντας ότι και εμείς στη θέση τους το ίδιο θα πράτταμε.

2ον Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας για την οριστική διευθέτηση του θέματος σε ότι αφορά και τις άλλες παράνομα εγκαταστημένες κεραίες.

3ον Θα προωθήσουμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εκ μέρους του Δήμου νομική, ηθική και πρακτική υποστήριξη των διωκόμενων, ενόψει της δίκης της 15ης Δεκεμβρίου.

Πρέβεζα 02-12-2011
Ο επικεφαλής

Στέργιος Γιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου