Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επιπλέον περικοπή 17% στη μισθοδοσία των ΕΛΤΑ.

 Επιπλέον περικοπή 17% στη μισθοδοσία των ΕΛΤΑ
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι με τις προηγούμενες περικοπές είχαν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά περίπου 20%, αναμένεται να υποστούν και νέες περικοπές βάσει της νέας εγκυκλίου.

Νέο «ψαλίδισμα» στις αποδοχές τους σε ποσοστό 15%-17% εκτιμάται ότι θα υποστούν οι ταχυδρομικοί. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι με τις προηγούμενες περικοπές είχαν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά περίπου 20%, αναμένεται να υποστούν και νέες περικοπές βάσει της νέας εγκυκλίου.

Οι ταχυδρομικοί υπολογίζουν πως με τις προηγούμενες και αυτές τις περικοπές θα χάσουν περίπου πέντε μισθούς ετησίως: «Η ζημιά για το ετήσιο εισόδημά μας είναι τεράστια, καθώς από τους 14 μισθούς που παίρναμε στο τέλος του 2009, ήδη έχουμε χάσει τους 4 από τα δώρα και τις περικοπές σε αποδοχές και με τα νέα δεδομένα θα χάσουμε άλλον έναν», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Γιώργος Βασιλόπουλος. 

Συγκεκριμένα, η απώλεια για έναν εργαζόμενο με συνολικές αποδοχές ύψους 2.000 ευρώ τον μήνα σήμερα εκτιμάται ότι με τις νέες περικοπές θα ξεπεράσει τα 4.000 ευρώ ετησίως. Οι ταχυδρομικοί μάλιστα επισημαίνουν πως ανήκαν παραδοσιακά στους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Τόσο οι εργαζόμενοι, πάντως, όσο και η διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν έχουν υπολογίσει ακόμα την ακριβή μείωση των αποδοχών βάσει της νέας εγκυκλίου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει άμεσα. Σήμερα στα ΕΛΤΑ απασχολούνται περίπου 8.200 άτομα ως τακτικό προσωπικό και περίπου 600 έκτακτοι. 


www.imerisia,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου