Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Καρυδόπιτα με πορτοκάλι.


Υλικά για 6-8 άτομα
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο
6 κρόκους αυγών
215 γρ. γάλα
60 γρ. λικέρ πορτοκάλι
140 γρ. αλεύρι
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κανέλα
20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
550 γρ. καρύδι τριμμένο
σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
400 γρ. μέλι
425 γρ. νερό
2 γρ. χυμό λεμόνι και την φλούδα του
ένα πορτοκάλι σε φλούδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα και το καρύδι.
Ρίξτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το γάλα και το λικέρ συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά.
Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα το αλευριού, βουτυρώστε και πουδράρετε με αλεύρι ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα .
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά.
Περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρετε γαρνίροντας με πορτοκάλι γλασε η φρούτα εποχής.
Για το σιρόπι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.



Tolis Anastasios  

Honorary President

Director of Chef's club 

Epirus offices

Executive     chef

Mob.6932208082 








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου