Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σκορδομακαρονάδα


Υλικά για 4-5 άτομα
600 γρ. σπαγγέτι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
2-3 φύλλα βασιλικό
1/2 κ.γ ζάχαρη
½ κ.γ Κανέλα
½ κ.γ Γαρίφαλο
½ κ.γ Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ζεσταίνετε το ½ ελαιολαδο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
Σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τις μελιτζάνες ,τα κολοκυθάκια τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε να δέσει.
Ρίχνετε τα μπαχαρικά λίγο πριν το τέλος του βρασμού.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες .
Τα σουρώνετε και τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέστε τη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε να σταθούν τα ζυμαρικά στη σάλτσα 1-2 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα, πριν σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα ,γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και τριμμένο παξιμάδι  






Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου