Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη :Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά.


Υλικά για 4 άτομα
1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
3 λίτρα νερό
1 μάτσο σέλινο
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα
2 πατάτες
120 γρμ. αρακά
2 κρεμμύδια
1 ½ φλ. τσ .ελαιόλαδο
2 φλ. τσ .ρύζι γλασέ
1 αυγό
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Χαράξτε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τις ντομάτες κατόπιν κόψτε τις πατάτες στα τέσσερα.
Στη συνέχεια βάλτε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, προσθέστε τα καρότα και τον αρακά ολόκληρα και τέλος το σέλινο.
Πάνω από τα λαχανικά βάλτε το κεφάλι του ροφού ρίξτε στην κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και 3 λίτρα νερό και αλατοπιπερώστε.
Αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Μόλις είναι έτοιμο το ψάρι, το βάζετε σε μια πιατέλα χωριστά και τα λαχανικά.
Σουρώστε σε σπιτάκι το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά.
Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίξτε μέσα το ρύζι βράστε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Στα 15 λεπτά σβήστε την εστία και χτυπήστε προαιρετικά το αυγολέμονο. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ένα αυγό και 2 λεμόνια και μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα και την αυγοκόβουμε , σερβίρετε με κομμάτια ψαριού και μυρωδικά.




Tolis Anastasios 

Honorary President

Director of Chef's club 

Epirus offices

Executive  chef

Mob.6932208082           





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου