Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φασολάδα με καπνιστό χοιρινό


Υλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνια φασόλια ψιλά
1 φλιτζάνια φασόλια χάνδρες (τα οποία θα έχετε μουλιάσει από βραδύς)
2 λίτρα νερό
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 κρεμμύδια κομμένα φέτες
1ματσακι σέλινο
2 καρότα μέτρια
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300 γρμ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2 πιπεριές κομμένες σε χοντρά ζάρια
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια (τα οποία θα έχετε μουλιάσει από βραδύς) με το ζωμό, την πάστα ντομάτας αναλυμένη σε λίγο νερό, το χοιρινό καπνιστό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, σέλινο, καρότα, και τις πιπεριές, να βράσουν για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα και αλατοπιπερώστε, αφήστε να βράσουν ακόμα 20′-30′ ανακατεύοντας τακτικά, προσθέστε το ελαιόλαδο, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να πέσει ο βρασμός πριν σερβίρετε.






Tolis Anastasios 

Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου