Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κολιός σε κρούστα με πορτοκάλι


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κολιοί , καθαρισμένοι και φλιταρισμένοι
Χυμός από 4 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2-3 μέτρια καρότα
1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 κ.γ. κουρκουμά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι, ρίχνετε τον χυμό των πορτοκαλιών και βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας. Προσθέτετε τα τριμμένα καρότα με λίγο αλάτι και την πιπερίτσα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά αφήστε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ φτιάχνετε έναν αραιό χυλό ανακατεύοντας 4 κουταλιές νερό με 2 κουταλιές αλεύρι. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε τη φρυγανιά με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κουρκουμά. Βουτάτε στον χυλό τα φιλέτα και μετά τα πανάρετε με τη φρυγανιά μόνο από την πλευρά του δέρματος.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλύπτει την επιφάνεια, και τηγανίζετε -πρώτα από την παναρισμένη πλευρά- τον κολιό να τραγανίσει για περίπου 4-5 λεπτά.
Τον γυρνάτε από την άλλη για λίγο, 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να τελειώσει το τηγάνισμα και να μείνει ζουμερός. Σερβίρετε τον κολιό πάνω στη σάλτσα πορτοκαλιού μαζί με πουρέ αρακά και λαχανικά της αρέσκεια σας.

      Καλημέρα και καλο φθινόπωρο ....!!!!

-- 

Tolis Anastasios 

Honorary President

Director of Chef's club 

Epirus offices

Executive  chef

Mob.6932208082    

Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου