Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

171 ευρώ σε διόδια για εργαζομένους των 500 ευρώ!


171,6 ευρώ το μήνα σε διόδια καλούνται να καταβάλουν όσοι μετακινούνται καθημερινά από τα Γιάννινα προς την Άρτα ή την Πρέβεζα και κάνουν χρήση της Ιόνιας Οδού.
Ο υπολογισμός έγινε από τον Σύλλογο Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου με αφορμή τις διαμαρτυρίες μελών του που είναι υποχρεωμένα στο καθημερινό «πήγαινε- έλα».
Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σημειώνοντας ότι το κόστος για την Άρτα ανέρχεται στα 7,8 ευρώ την ημέρα αφού εκτός των διοδίων στο Τέροβο υπάρχουν και τα πλευρικά στον κόμβο της πόλης.
Έτσι για τις μετακινήσεις επί 22 μέρες το μήνα ανέρχεται σε 171,60. Αν υπολογιστούν και τα καύσιμα τόσο το συνολικό κόστος φτάνει στα 350 ευρώ για εργαζόμενους με μηνιαίες απολαβές 500 ευρώ.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου δεν βρήκε κάποια λύση στο πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Κάνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση προς την νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και προς αρμόδιους φορείς, Περιφέρεια, Δήμους, να ασχοληθούνε με το πρόβλημα, για να δοθεί άμεσα μια λύση. Κάνουμε έκκληση προς τη διοίκηση του νέου δρόμου για χρήση μειωμένων εκπτωτικών κουπονιών, κάρτες μηνιαίες με ποσοστό έκπτωσης για όλους τους συναδέλφους συναδέλφισσες. Η χρήση του δρόμου διευκολύνει τις καθημερινές μας ανάγκες και τη γρήγορη πρόσβαση στο χώρο εργασίας μας, αλλά βαραίνει τη τσέπη μας δυσβάστακτα αν δεν δοθεί λύση στο θέμα της έκπτωσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου