Υλικά για 6 άτομα
1 ½ κιλό μοσχάρι, σπάλα(κομμένο σε
κύβους)
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
400 γρ. ψιλοκομμένα ντο ματάκια
50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
2 κ.γλ. σκόρδο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
6 πατάτες
2 κ.σ βούτυρο
120 γρ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα
και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την
πιπεριά, το σέλερι, το καρότο, και τα
σοτάρουτε όλα μαζί για μερικά λεπτά.
Πασπαλίστε µε το αλεύρι και το αφήνουμε
λίγο να ψηθεί, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε
τις ντομάτες , τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα
μπαχαρικά και βότανα. Αλατοπιπερώστε
και συμπληρώστε τόσο νερό όσο χρειάζεται
να σκεπάζει το κρέας.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε
το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας
και να δέσει η σάλτσα του, περίπου για
2 ώρες σε μέτρια φωτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου