Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ο συγγραφέας Σωτήρης Λ. Δημητρίου για τον Θεπρωτό δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα



Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ο νέος δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κωνσταντίνος Ζέρβας, είναι θεσπρωτικής καταγωγής. Ο πατέρας του ήταν ο αείμνηστος Θεσπρωτός Βασίλης Ζέρβας, πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του είναι η Λιλίκα Ζέρβα – Ωρολογά, φιλόλογος.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της "Κάτοψης" για τη θεσπρωτική καταγωγή του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα, ο Θεσπρωτός συγγραφέας Σωτήρης Λ. Δημητρίου, μας έστειλε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: " Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας. Ένας αξιόλογος απλός χαμογελαστός άνθρωπος, που με η απλότητά του και το χαμόγελό του, δείχνει την μεγαλοσύνη του. Με είχε τιμήσει με την παρουσία του στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης για το βιβλίο: "Μείναμε εμείς...!" 
Είχε γραφεί τότε: "...Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και π. Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας (τώρα δήμαρχος Θεσσαλονίκης) , ο Ταμίας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιος Μιχαηλίδης, ο συγγραφέας διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σταύρος Ντάγιος, η διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης διεθνούς δικαίου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ναταλία Χαραλαμπίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Β. Έβρου και φίλων Σπύρος Ευσταθίου, ο βασικός ομιλητής πατριώτης μας, π. Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ημαθίας Αναστάσιος Βασιάδης, γιατρός και άλλοι ακόμη".


http://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου