Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ερωτήσεις στην Αφροδίτη Κατσαούνου. Γράφει η Κατερίνα Σχισμένου



-Καλό μήνα που ξεκινά με «Τα κατά συνθήκη ψεύδη». Γιατί επιλέξατε αυτό το έργο;

-Το έργο με εντυπωσίασε αρχικά από την ταχύτητα της δράσης και τις κωμικές παρεξηγήσεις που μου θύμισαν τις φάρσες του Ζωρζ Φεντώ. Πάνω όμως από τη δεσπόζουσα ιδεολογία του κειμένου, που αφορά την επιλογή της αλήθειας με οποιοδήποτε κόστος ,σε μια δεύτερη ανάγνωση ανακάλυψα αλήθειες που με συγκλόνισαν. Αλήθειες που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την θρησκεία, την αλληλεγγύη, τη ζωοφιλία, την απιστία. Θέλησα να τις παρουσιάσω στη σκηνή με σεβασμό προς το θεατή και πίστη στις ικανότητες των ηθοποιών της ομάδας.

-Είναι κωμωδία ή αστυνομικό θεατρικό έργο;

-Είναι μια κωμωδία με δύο αστυνομικούς. Ένα βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν κάποια άσχημα νέα σε ένα ζευγάρι για την κόρη τους. Οι απανωτές παρεξηγήσεις και οι λάθος κατανοήσεις από τη μια και ο ευαίσθητος χαρακτήρας των αστυνομικών από την άλλη τους οδηγεί από το ένα ψέμα στο άλλο αδυνατώντας να ελέγξουν την κατάσταση


-Τι περιμένετε από το κοινό και κατά πόσο ανταποκρίνεται;

- Το κοινό της Άρτας και του Κομποτίου έχει αγκαλιάσει πέντε χρόνια τις δράσεις της θεατρικής ομάδας Υφοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι κοντά μας και θα ευχαριστηθεί μια παράσταση που πραγματοποιείται από εθελοντές με πολύ μεράκι και αγάπη για το θέατρο και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε την πρεμιέρα.

Καλό μήνα! Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε στην παράσταση.



Κατερίνα Σχισμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου