Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Εγκύκλιος της Πανηπειρωτικής για νομιμοποίηση αντιπροσώπων και για υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 1ης Απριλίου


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
μέλη της Π.Σ.Ε.
Υπόψη Προέδρου
(Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.)
Θέμα: Νομιμοποίηση των αντιπροσώπων για τη συμμετοχή τους στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Σ.Ε., Υποψηφιότητες για τα όργανα της ΠΣΕ


Αγαπητοί συμπατριώτες,


Σας γνωστοποιούμε ότι την
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 9 πμ
θα συνέλθει η
Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων
Επειδή η αρχική 24 Μαρτίου δεν προβλέπεται να έχει απαρτία.

των Σωματείων - Μελών της Π.Σ.Ε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών ( Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) για την εκλογή των νέων οργάνων της Συνομοσπονδίας.


  1. Σύμφωνα με το καταστατικό της Π.Σ.Ε, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με την τελευταία καταστατική Γ.Σ. και ισχύει:
    1. Άρθρο 4ο παρ 5 : «Όλα τα μέλη της Συνομοσπονδίας οφείλουν να την ενημερώνουν σχετικά με τις επερχόμενες μεταβολές στη δύναμη και στις Διοικήσεις τους. Για το σκοπό αυτό, κάθε μέλος της Συνομοσπονδίας οφείλει να υποβάλλει πριν από κάθε αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας κατάσταση των ενεργών μελών του κατά την τελευταία τακτική Συνέλευσή του και απόσπασμα των πρακτικών αυτής περί την εκλογή της τελευταίας διοικήσεώς του. Τυχόν παράλειψη της υποχρέωσης αυτής, συνεπάγεται τον αποκλεισμό του μέλους από τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας.»
    2. Άρθρο 5ο παρ 2 : «Κάθε σωματείο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο βαρύνεται με την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων εγγραφής όπως και ετήσιας συνδρομής, το χρηματικό ποσό των οποίων προσδιορίζεται εκάστοτε κατά την κρίση του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας και είναι υποχρεωτικό για όλα τα μέλη.»
  1. Άρθρο 11ο παρ. 1: «Η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από αντιπροσώπους των μελών (Σωματείων και Ομοσπονδιών) της Συνομοσπονδίας ως εξής:
Κάθε σωματείο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο ανεξάρτητα από τη δύναμή του εκλέγει η ορίζει νόμιμα έως τρία μέλη ως αντιπροσώπους για την Συνομοσπονδία εκ των οποίων συστήνεται το ένα τουλάχιστον να είναι μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσής του.»
  1. Άρθρο 11ο παρ. 2: «Η παραπάνω εκπροσώπηση των μελών της Συνομοσπονδίας με περισσότερους από ένα (1) αντιπροσώπους είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωσή τους.»
  1. Άρθρο 11ο παρ. 3: «Οι αντιπρόσωποι πρέπει να είναι μέλη των Σωματείων και να έχουν εκλεγεί προς τούτο σύμφωνα με το καταστατικό τους.»
  2. Άρθρο 11ο παρ. 4: «Για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, πρέπει να προσκομίζεται στη Συνομοσπονδία, μέχρι την προπαραμονή της Συνέλευσης αντίγραφο του πρακτικού της τελευταίας Γ.Σ. του Σωματείου - μέλους από το οποίο θα προκύπτει, η συνδρομή των προϋποθέσεων του παρόντος άρθρου. Τα μέλη τα οποία έχουν την έδρα τους έξω από τον Νομό Αττικής, μπορούν να νομιμοποιούνται και την ημέρα της Συνέλευσης.
  1. Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα του καταστατικού, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των αντιπροσώπων σας στη Γενική Συνέλευση απαιτείται να προσκομισθούν στη γραμματεία της ΠΣΕ μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8μμ τα παρακάτω:
α) Αντίγραφο (κατά προτίμηση φωτοτυπικό) επικυρωμένο με τη σφραγίδα σας και με τις υπογραφές του Προέδρου και του Γραμματέα σας, του πρακτικού της τελευταίας Γεν. Συνέλευσης του Σωματείου ή της Ομοσπονδίας - μέλους, από το οποίο προκύπτουν και τα ενεργά μέλη του Σωματείου ή της Ομοσπονδίας κατά την ημέρα που έγινε αυτή, ως και τα περί της εκλογής της τελευταίας διοίκησης του σωματείου ή της Ομοσπονδίας - μέλους.
β) Ονομαστική κατάσταση των ενεργών μελών του Σωματείου ή της Ομοσπονδίας κατά την τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση του, ώστε να προκύπτει ότι οι εκλεγέντες (μέλη ΔΣ και αντιπρόσωποι) είναι τακτικά μέλη του σωματείου.
γ) Ονομαστική κατάσταση των αντιπροσώπων του Σωματείου ή της Ομοσπονδίας για την Π.Σ.Ε., εκλεγμένων με βάση της διατάξεις του δικού σας καταστατικού.
δ) Οικονομική τακτοποίηση κάθε σωματείου. Θεωρείται ως οικονομική τακτοποίηση η εξόφληση της συνδρομής του στην Π.Σ.Ε. μέχρι και του έτους 2018, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
Σας παρακαλούμε για τη διευκόλυνση της γραμματείας της Π.Σ.Ε να συμπληρώσετε επί πλέον και το συνημμένο μηχανογραφικό δελτίο.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της Π.Σ.Ε, που έχουν την έδρα τους έξω από το Νομό Αττικής, μπορούν να προσκομίσουν τα παραπάνω δικαιολογητικά και κατά την ημέρα της Συνέλευσης. Παρόλα αυτά, για τη διευκόλυνση της γραμματείας καλό θα είναι να σταλούν ταχυδρομικά ή έστω με fax στη γραμματεία της ΠΣΕ όσο γίνεται ενωρίτερα. Η νομιμοποίηση όμως θα γίνεται με τα πρωτότυπα έγγραφα.
Υποψηφιότητες
Σύμφωνα με το καταστατικό:
Άρθρο 13ο παρ. 3: «Υποψηφιότητα για τα όργανα της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, μπορεί να βάλει κάθε αντιπρόσωπος των μελών της Συνομοσπονδίας (Σωματείων και Ομοσπονδιών), που είναι ικανός για δικαιοπραξία και δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.»
Άρθρο 13ο παρ. 4: «Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στη Γραμματεία της Συνομοσπονδίας με έγγραφη δήλωση του υποψηφίου 5 (πέντε) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημέρα της Συνέλευσης. Η δήλωση πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του υποψηφίου, το Σωματείο που αντιπροσωπεύσει, το Νομό καταγωγής του και το όργανο στο οποίο θέλει να εκλεγεί, υπογράφεται δε από τον ίδιο ή τον νόμιμο πληρεξούσιό του.»
Άρθρο 13ο παρ. 5: «Οι συνδυασμοί υποψηφίων καταθέτονται στη Γραμματεία της Συν/δίας με κοινή δήλωσή τους ή του νόμιμου πληρεξουσίου των, στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου για κάθε υποψήφιο του συνδυασμού.»
Άρθρο 13ο παρ. 6: «Η δήλωση υποψηφιότητας συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο του Ταμείου της Συνομοσπονδίας, το ύψος του οποίου καθορίζεται κάθε φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο και ανακοινώνεται μαζί με την προκήρυξη των αρχαιρεσιών.»
  1. Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν με έγγραφη δήλωση, μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 8μμ στη Γραμματεία της Συνομοσπονδίας. Η δήλωση πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του υποψηφίου, το Σωματείο που αντιπροσωπεύει, το Νομό καταγωγής του και το όργανο στο οποίο θέλει να εκλεγεί, υπογράφεται δε από τον ίδιο ή τον νόμιμο πληρεξούσιό του και πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο είκοσι ευρώ (20€) του ταμείου της Συνομοσπονδίας (όπως όρισε το ΔΣ). Οι συνδυασμοί των υποψηφίων κατατίθενται στη γραμματεία της Συνομοσπονδίας με κοινή δήλωσή τους ή του νομίμου πληρεξουσίου τους, στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται τα παραπάνω στοιχεία για κάθε υποψήφιο του συνδυασμού.
Επειδή, η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 3μμ, μέχρι τότε πρέπει να έχουν νομιμοποιηθεί τα σωματεία των υποψηφίων για να είναι έγκυρη η ανακήρυξή τους.
Επίσης επισημαίνεται, ότι τα σωματεία μέλη της ΠΣΕ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην τήρηση της νομιμότητας και της περί σωματείων νομοθεσίας, ώστε να μη εμφανίζονται παραποιημένα έγγραφα, φαινόμενα παράτυπης επέκτασης της θητείας, εκλογών μετά τη λήξη της θητείας κλπ, γιατί οι αντιπρόσωποι αυτοί δεν θα νομιμοποιηθούν.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δόσης          Κώστας Γαβριήλ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ομόφωνη απόφασή του στη τακτική συνεδρίαση της 18 Φεβρουαρίου 2019 και σύμφωνα με τα άρθρα 9,10,11 και 12 του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων – μελών της σε Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 9π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
2. Προγραμματισμός δράσης επόμενου έτους
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
6. Εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων της Π.Σ.Ε. (Διοικητικό Συμβούλιο
και Ελεγκτικής Επιτροπής).
7. Ψηφίσματα.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η προβλεπομένη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση άνευ άλλης πρόσκλησης θα επαναληφθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 9π.μ.
στον ίδιο ως άνω τόπο
αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ,
(Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, τηλ.210-3243822),
(Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των οργάνων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα,
Δευτέρα 1 Απριλίου από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Δόσης                                                                                 Κώστας Γαβριήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου