Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη:Παϊδάκια χοιρινά (spare ribs) με γλάσο από πετιμέζι


Υλικά για 6 άτομα
2 κιλά άκρες από χοιρινά παϊδάκια
2 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό
2 κουτ. γλυκού πιπέρια ανάμεικτα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μέλι, πετιμέζι ,το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι.
Βάζετε μέσα τα παϊδάκια και ανακατεύετε με τα χέρια σας να βραχούν καλά με το μίγμα. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε τον κόλιανδρο, τα πιπέρια, το τζίντζερ, αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα και χωρίς να το σκουπίσετε πασπαλίζετε καλά με το μίγμα των πιπεριών.
Τοποθετείτε τα παϊδάκια στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Χαμηλώνετε κατόπιν τη θερμοκρασία στους 180οC, αλείφετε τα παϊδάκια με λίγη από τη μαρινάτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα. Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.






Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef

Mob.6932208082   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου