Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πιλάφι με τόνο και πορτοκάλι


Υλικά για 4 άτομα
1 φλ. ρύζι για πιλάφι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
3-4 πορτοκάλια σε φέτες
½ λίτρο ζωμός η νερό
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.γλ. πιπερι καγιέν
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τόνου, σε νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Σε βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι έως ότου μαλακώσει.
Ρίξτε το ρύζι ανακατέψτε μέχρι να πάρει λίγο λάδι και να γυαλίσει.
Σβήστε με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέστε το πορτοκάλι κομμένο σε φέτες καθαρισμένο..
Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε λίγο από τον ζωμό η νερό ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις το πιει προσθέστε λίγο ακόμα και συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον τόνο, τον μαϊντανό, το ξύσμα, τα ανακατεύτε ελαφρώς, σβήστε το μάτι της κουζίνας, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το φαγητό για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. 




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου