Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σφυρίδα με ούζο στην λαδόκολλα


Υλικά για 6 άτομα
6 φιλέτα σφυρίδας
Χυμός από 1 λεμόνι
200 ml ελαιόλαδο
6-8 ντομάτακια
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
6 ελιές
2-3 πιπεριες πρασινες
6 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
3 σφηνάκια ούζο
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
3 φύλλα λαδόκολλας
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένετε καλά τα φιλέτα σφυρίδας, τα αλατοπιπερώνετε και τα μαρινάρετε με τον χυμό λεμονιού για 10΄ περίπου.
Σε μία κατσαρόλα, βάλτε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, την κάππαρη, τις ελιές, το σκόρδο, το ούζο , ανακατεψτε για 5΄.
Βαλτε τα φύλλα λαδόκολλας πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Χωρίστε το μείγμα της κατσαρόλας σε ίσα μέρη και τα βάζετε πάνω σε κάθε λαδόκολλα.
Προσθέστε κατόπιν, ισόποσα, τα φιλέτα του ψαριού, τα φύλλα δάφνης και περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Διπλώστε τις λαδόκολλες σε σχήμα φακέλου και τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄-45΄.







Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου