Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ Ζαχαροκάλαμου


Υλικά για 4 άτομα
800 γρμ. σαλάτα (iceberg, λόλα, αντίδια, ρόκα)
200γρ. σπαράγγια
3 αυγά βραστά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από μισό λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
2 κουτ. σούπας πετιμέζι ζαχαροκάλαμου
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζετε το ντρεσινγκ , ανακατέψτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το πετιμέζι ζαχαροκάλαμου, το ξύδι και λίγο αλατοπίπερο, μέχρι να «δέσει». Αφήνετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τη σαλάτα.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα πλυμένα και χονδοκομμενα λαχανικά μας, προσθέστε τα σπαράγγια ωμά κομμένα σε ροδέλες , τα αυγά επίσης κομμένα στα 4 και περιχύνετε με το ντρεσινγκ και κατόπιν σερβίρετε .   










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου