Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ήπειρο… Οκτώ μηχανήματα για τις καταπτώσεις σε δρόμους

Οκτώ μηχανήματα έχουν κινηθεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται σε ολόκληρη την Ήπειρο. Τα σοβαρότερα προβλήματα σχετίζονται με συνεχή πτώση λίθων αλλά και συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων φερτών υλικών σε πολλούς δρόμους της περιοχής.
Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κινήθηκαν προς την Βίγλα, την Κακαβιά, την Πυρσόγιαννη, το Ελεύθερο, τους Πάδες και το Δίστρατο, το Βρυσοχώρι Ζαγορίου, το Αμπελοχώρι, το Ματσούκι, το Μαυρολάγγαδο και την Δαφνωτή.
Αρκετά ήταν τα προβλήματα που σημειώθηκαν από πτώσεις λίθων και στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου, στο τμήμα από τον Δρίσκο μέχρι την Μπαλντούμα.
Τα ύψη βροχής, σε ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα υψηλά. Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Θεοδώριανα, όπου σημειώθηκαν 273 χιλιοστά βροχής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, 135 χιλιοστά μετρήθηκαν στο Βουργαρέλι, 117 στα Λεπιανά Άρτας, 119 στην Παραμυθιά, 103 στο Τσεπέλοβο, 116 στην Αγία Κυριακή, 105 στην Βωβούσα ενώ αισθητά λιγότερες ήταν οι βροχοπτώσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου