Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αγναντίτικο αντάμωμα στα 90 χρόνια της Αδελφότητας – Κοπή πίτας και ετήσιος χορός





 Παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. της Αδελφότητας και με παρόντες εκπροσώπους της πολιτικής, και πολιτιστικής ζωής των Αγνάντων, η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας γιόρτασε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, με κάθε επισημότητα στο Κέντρο Διασκεδάσεως «Αγρίμια» του συγχωριανού μας Γιάννη Μπάρμπατα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, συνδυάζοντας παράλληλα και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 Παρά το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρα εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για την υπόθεση του Σκοπιανού, οι Αγναντίτες τίμησαν με την παρουσία τους το νέο Δ.Σ της Αδελφότητας αγκαλιάζοντας με ιδιαίτερη θέρμη τη νέα αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Δ.Σ από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του συλλόγου.








Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Κώστας, ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Λεμονιάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Φίλος, ο Ταμίας κ. Ανδρέας Νάτσης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη οργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όμορφη αυτή εκδήλωση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Αγναντίτες να γιορτάσουν με την ψυχή τους, περνώντας ένα πολύ όμορφο μεσημέρι Κυριακής. Ο χορός και η κοπή πίτας της Αδελφότητας Αγναντιτών συνδυάστηκε τη φετινή χρονιά με την ίδρυση των 90 χρόνων του συλλόγου. 90 χρόνια Ζωής, Σεβασμού, Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση χαρακτηρίστηκε επετειακή και θα μείνει στην ιστορία για την ζεστασιά και την θερμή φιλοξενία που παρείχε στους Αγναντίτες. 
Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί θεσμικοί παράγοντες. Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Κωνής, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αρτινός στην καταγωγή κ. Ιωάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Αγνάντων κ. Δημήτρης Φίλος, ο Εκπρόσωπος του χορευτικού συγκροτήματος «Οι Μερακλήδες» κ. Βασίλης Γκαρτσώνης και αρκετοί ακόμα από άλλους συλλόγους, απηύθηναν με την σειρά τους χαιρετισμό, δίνοντας τα εύσημα για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, ενώ έθιξαν την αγάπη και το πάθος που διέπει το νέο Δ.Σ, για έργα και δράσεις. Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Χρήστος Λεμονιάς, ενώ τον δικό του χαιρετισμό απήυθηνε και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Κώστας. Μεταξύ άλλων στο βήμα για την κοπή πίτας σηκώθηκαν οι πρώην Πρόεδροι της Αδελφότητας οι κ.κ. Χρίστος Χριστοδούλου και Κώστας Παπακίτσος, εκφράζοντας και αυτοί με την σειρά τους την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στο νέο Δ.Σ. Την κοπή της πίτας έκανε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Κώστας, ενώ βοήθησαν στο κόψιμο οι κ.κ. Κωνής, Παπακίτσος, Χριστοδούλου, Γκαρτσώνης και Φίλος. Ο τυχερός της πίτας ήταν ο Αχιλλέας Λεμονιάς, ο οποίος κέρδισε ένα αντρικό άρωμα, προσφορά της συγχωριανής Σπυριδούλας Αηδόνη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά και κληρώθηκαν αρκετά δώρα, με τον κόσμο να δείχνει άμεση ανταπόκριση. Εκδρομή το τριήμερο της Αποκριάς και «Κυριακή στο Χωριό»








Από την εκδήλωση βγήκαν αρκετές ειδήσεις. Μια από αυτές ήταν φυσικά η ναύλωση λεωφορείου από την Αδελφότητα για το χωριό, το τριήμερο της Αποκριάς (17/19/2), εκεί όπου έχει προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό σύλλογο μια σειρά από εκδηλώσεις. Οι συμμετοχές για την εκδρομή ήδη τρέχουν, με προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Η δεύτερη και σημαντικότερη ίσως είδηση της εκδήλωσης, ήταν η ανακοίνωση που έκανε ο Εκπρόσωπος του χορευτικού συγκροτήματος «Οι Μερακλήδες» κ. Βασίλης Γκαρτσώνης, ο οποίος αποκάλυψε πως σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, αλλά και την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η γνωστή σε όλους εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό» που προβάλλεται στο κανάλι της ΕΡΤ 3 και αναμένεται να αποτελέσει μια εξαιρετική διαφήμιση για την Άγναντα. Ευχαριστίες σε Γιάννη Μπάρμπα και Χορηγούς Στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης μερίδιο επιτυχίας δεν θα μπορούσε να μην έχει ο ιδιοκτήτης του Κέντρου «Αγρίμια» Γιάννης Μπάρμπας ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια. Η συνεργασία που υπήρξε με το Δ.Σ της Αδελφότητας ήταν εξαιρετική και φυσικά το Δ.Σ τον ευχαριστεί για την φιλοξενία του και την βοήθεια του σε όλους τους τομείς. Επίσης μεγάλη ήταν η συμβολή και η προσφορά των Δωρωθετών- Χορηγών στην πραγματοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς. Τόσο η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας, αλλά και πολλοί συγχωριανοί μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν ούτως ώστε να μαζευτούν αρκετά δώρα τα οποία κατέληξαν στα χέρια των Αγναντιτών. Το Δ.Σ της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας ευχαριστεί την κ. Σταυρούλα Αηδόνη, την κ. Σπυριδούλα Αηδόνη, τον κ. Αλέξανδρο Μαυροπάνο, τον κ. Χρήστο Δ. Ζιάβρα, τον κ. Γεράσιμο Παπαδημητρίου, τον κ. Γεώργιο Αηδόνη, τον κ. Γεώργιο Χριστοβασίλη και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, την κ. Βασιλική Κωστούλα και το Τουριστικό Γραφείο Μαυρογιάννης Travel. Η προσφορά τους ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη και συνέβαλλαν τα μέγιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου