Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μήλα καραμέλας


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μικρά μήλα
600 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γλυκόζη
300 γρ. νερό
½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τα μήλα πολύ καλά, τα στεγνώστε καλά τα τρυπάτε στο κάτω μέρος με καλαμάκια για σουβλάκι
Σε κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήστε το μείγμα να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια καραμέλα.
Παίρνετε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραμέλα που βράζει και την ρίχνετε σε κρύο νερό.
Αν δούμε ότι η καραμέλα κρυσταλλώνει και είναι αρκετά σκληρή, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να ηρεμήσει για 2-3 λεπτά . Αν όμως η καραμέλα είναι μαλακή , την βράζετε για λίγο ακόμα.

Μόλις την αποσύρετε από τη φωτιά, βουτάτε τα μήλα . Τα βγάζετε και τα κρατάμε λίγο πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε να στραγγίζει. Κατόπιν τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου