Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αχλάδια σε κόκκινο κρασί & κρέμα ανθότυρου


Υλικά για 6 άτομα
6 αχλάδια κρυστάλλια
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 λοβός βανίλιας
1 ξύλο κανέλας
Για το μείγμα κρέμα ανθότυρου
3 φλιτζ. τσ. Ανθότυρο
4 κ. Σούπας γιαούρτι
1 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
2 κ.σ. φιστίκια Αίγινας ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Βγάλτε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το πορτοκάλι.
Χαράξτε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Καθαρίστε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρέστε τα σπόρια.
Σε μέτρια κατσαρόλα βάλτε το κρασί με όλα τα πρώτα υλικά, εκτός από τα αχλάδια. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από τη σάλτσα τους και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, στραγγίστε τη σάλτσα και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού στα αχλάδια τα βάζετε στο ψυγείο.
Σε βαθύ μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο, γιαούρτι με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα , να αφρατέψει βάλτε σε πυρεχ αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βάλτε στο κέντρο καθενός από ένα στρογγυλό( κόβετε την κρέμα με στρογγυλό κουπατ ) τα αχλάδια με το τριμμένο φιστίκι προαιρετικά.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου