Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χταπόδι με βινεγκρετ ντομάτας και ούζο



Υλικά
1 ½ κιλό χταπόδι
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
1/2 φλιτζ. τσ. Μαϊντανό
½ φλιτζ. βασιλικό
1/2 φλιτζ. τσ. ούζο
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε το χταπόδι, το πλένετε και το χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια . Βάλτε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και αφήστε στην αρχή σε χαμηλή, μετά σε μέτρια φωτιά να βγάλει το νερό του και να βράσει με αυτό περίπου 45 λεπτά .
Όταν θα έχει μαλακώσει αρκετά, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα -αλλά όχι πολύ μικρά- κομμάτια.
Για τη βινεγκρέτ ντομάτα ούζο
1600 ml ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσ. ούζο
χυμό από 2 λεμόνια
2 μέτριες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Για την βινεγκρέτ αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες και τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε με κρεμμύδι τσιγαριστό , λεμόνι κομφι ,μαϊντανό ,άνηθό περιχύνοντας με την βινεγκρετ.









Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου