Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΡΥΖΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ


Υλικα για 6-8 ατομα

½ κιλό βοδινό κιμά
1 φλιτζ.τσα. ρύζι βρασμένο
1 φλιτζ. τσα.γραβιέρα τριμμένη
4 κ. σ. μαϊντανό
2κ.σ. δυοσμο
1 φλιτζ. τσα. αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ .τρίμματα φρυγανια
Ηλιελαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι.

Εκτελεση συνταγης

Σε μπολ ανακατεψτε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα , όλα τα μυρωδικά . Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες προσθετσε το αλατοπιπερο.
Πλάστε σε μακρόστενες κροκέτες.
Αλευρώστε κάθε κροκέτα και τη περνατε πρώτα στο αυγό και μετάαπο την φριγανια. Τηγανίζετε σε ζεστο ηλιελαιο μέχρι να γίνουν τραγανιστές.

Συνοδευοντε με σαλτσα ντοματας και γευση ουζου.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου