Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Λαζάνια γκρατινε


Υλικά για 6-8 άτομα
600 γρ. λαζάνια με αβγό
1 κιλό. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκ. σκόρδο
300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ.κ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι

ΚΡΕΜΑ
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 λ. γάλα και 2 αυγά 
αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο 
Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρόλι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, με το καρότο ανακατεύοντας.
Ρίξτε τον κιμά, ανακατεύοντας . Σβήστε με το κρασί ,τη ντομάτα και προσθέστε τα μπαχαρικά
Αφήστε να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Για την κρέμα ζεστάνετε σε κατσαρόλι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει ρίξτε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2'-3' σε χαμηλή φωτιά προσθέστε το χλιαρό γάλα και ανακατέψετε μέχρι να δέσει ρίξτε και τα κτυπημένα αυγά δοκιμάστε στο αλατοπίπερο , μοσχοκάρυδο 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο.

Βουτυρώστε το σκεύος που θα τα βάλουμε( πυρίμαχο ,ταψάκι ) .
Απλώστε μια σειρά λαζάνια μοιράστε επάνω τον μισό κιμά και συνεχίστε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μία στρώση μπεσαμέλ.
Πουδράρετε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 40'-45' περίπου.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου