Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στην Πρέβεζα το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας

Στην Πρέβεζα το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας

Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας (Περιφερειακός Τομέας Ηπείρου, Βορείων Ιονίων Νήσων και Αιτωλοκαρνανίας).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο στις 22 και 23 Απριλίου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι με το πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδιστή. Στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα την πρόληψη των καρδιοαγγειακών παθήσεων-παράγοντες κινδύνου.

Στην έναρξη του συνεδρίου θα βραβευτεί για το επιστημονικό του έργο ο καρδιολόγος Ιωάννης Νόβας ενώ στην συνέχεια θα γίνουν εισηγήσεις για την πρόληψη των καρδιοαγγειακών παθήσεων και του παράγοντες κινδύνους (Κάπνισμα, Αρτηριακή Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, Μεταβολικό σύνδρομο-παχυσαρκία) καθώς και για τους τρόπους αποφυγής για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα θα ξεκινήσει το το κύριο κομμάτι των εργασιών του συνεδρίου ενώ η θεματολογία που θα αναπτυχθεί αφορά μεταξύ άλλων τα καθημερινά επείγοντα καρδιολογικά προβλήματα-διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις, τη σύγχρονη προσέγγιση της στεφανιαίας νόσου, τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, την σύγχρονη αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών καθώς και την καρδιακή ανεπάρκεια και τις μυοκαρδιοπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου