Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα



ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

Αριθ. πρωτ. 2784                                                                                   Αθήνα 5-1-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανταποκρινόμενη στο εορταστικό πνεύμα των ημερών και συνεχίζοντας παράδοση πολλών ετών, έψαλλε και εφέτος Ηπειρώτικα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (της περιοχής Κόνιτσας) και άλλα Ηπειρώτικα τραγούδια, την προπαραμονή και παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε Ιδρύματα και Κοινωνικούς Φορείς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Ευάγγελου Κώτσου.

ΤηνΤετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015
1) στις 11 και 45 π.μ. επισκεφθήκαμε «το Κέντρο Υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)». Αφού έγινε υποδοχή από την κ. Ελ. Κατσούλη , Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου, εψάλλησαν τα κάλαντα και προσφέρθηκαν εκ μέρους της Π.Σ.Ε. 500 τεμάχια συσκευασμένων αρτοσκευασμάτων, που μοιράστηκαν άμεσα και τα οποία υπήρξαν ευγενική χορηγία από τη «Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-προαστίων και περιχώρων».

2) Στις 13 και 30 μ.μ.επισκεφθήκαμε το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α) « ΕΝ ΔΡΆΣΕΙ». Μετά την εγκάρδια υποδοχή από την υπεύθυνη θεραπεύτρια κ. Κατερίνα Θεοδωρίδου και το σύνολο των θεραπευτών, των τροφίμων και του υπόλοιπου προσωπικού, ακολούθησαν παρουσίαση του έργου του Ιδρύματος από την υπεύθυνη και χαιρετισμοί. Προσφέρθηκαν κέικ εκ μέρους της Π.Σ.Ε., ευγενική χορηγία από το «Εργαστήριο Ζαχ\κής ΚΙΣΚΟΥ». Ακολούθησαν τα Κάλαντα, τραγούδια και χοροί, ενώ τα μέλη της κοινότητας συζήτησαν με τους χορωδούς και τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους, ανταποδίδοντας κεράσματα και ευχές.

Την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015, παραμονή Πρωτοχρονιάς.
1)Στις 10 π.μ. είμαστε ήδη στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», όπου μας υποδέχτηκε εκ μέρους της Διοίκησης και του προσωπικού ο κ Ηλίας Σιώρας, Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, ο οποίος οδήγησε τη χορωδία σε διάφορους ορόφους, προκειμένου να ψαλλούν τα κάλαντα και τραγούδια ενώπιον πολλών ασθενών, θεραπόντων και συνοδών. Μετά το χαιρετισμό προσφέρθηκε στο Νοσοκομείο ως αναμνηστικό δώρο το Βιβλίο-cd “Ήπειρος, Μαρτυρικά χωριά 43-44» της Π.Σ.Ε.
2)Τέλος, στις 12 και 30 μ.μ. καταλήξαμε στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», (Κέντρο φιλοξενίας και περίθαλψης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης), στο Μπραχάμι. Μας έγινε θερμή υποδοχή και προσφώνηση από τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Κ. Μαραγκουδάκη, ξενάγηση από τον Ταμία, ενώ έγινε ανταλλαγή δώρων. Το Ίδρυμα πρόσφερε σε όλους τους χορωδούς καθώς και στο Δ.Σ. της Π.Σ.Ε, με αφιέρωση, την ποιητική Συλλογή «Ποιήματα αγωνιστριών στις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ», ενώ από την Πανηπειρωτική προσφέρθηκαν κέικ, χορηγία και πάλι από το «Εργαστήριο Ζαχ\κής ΚΙΣΚΟΥ, καθώς και το βιβλίο « Ήπειρος, Μαρτυρικά χωριά 43-44». Εψάλησαν κάλαντα και πολλά τραγούδια, ενώ ακολούθησαν χορός και κεράσματα.

Καλή χρονιά, Χρόνια Πολλά και του χρόνου να τα ξαναπούμε καλύτερα.
Το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου