Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η σαχλαμάρα πάει σύννεφο. Τι είδαν περισσότερο οι Έλληνες στο YouTube το 2015;

image

Δείτε την επίσημη λίστα της Google με το τοπ 10, βίντεο προς βίντεο...

Προχωρώντας προς το τέλος της χρονιάς ας θυμηθούμε τη μουσική και τα βίντεο που μας έκαναν να γελάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Google κυκλοφορεί επίσημη λίστα  με το τοπ 10 των βίντεο και της μουσικής που βρέθηκαν στην κορυφή από τους Έλληνες χρήστες του YouTube. Φέτος η λίστα έχει μια ιδιαίτερη σημασία αφού συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών του YouTube.
To τοπ 10 προκύπτει βάση των προβολών, των κοινοποιήσεων, των σχολίων και των likes και αυτόν τον χρόνο έχει να επιδείξει μεγάλη ποικιλία στο περιεχόμενο καθώς και την προτίμηση τους κοινού στους δημιουργούς καθώς καταλαμβάνουν τις 6 από τις 10 θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο δημιουργός 2J βρέθηκε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον καταλαμβάνοντας 4 θέσεις ενώ ο Jeremy βρέθηκε σε 2 θέσεις του Τοπ 10. 

Βιντεοκωμωδία, μεγάλη μάστιγα! Πόσους Κοντοπίδηδες σηκώνει αυτό το διαδίκτυο πια; Κωμωδία στα όρια της τραγωδίας. Η μαλακία κάνει πάρτι, οι χοντράδες και τα φαλλοκρατικά διαδέχονται το ένα το άλλο. «Πνευματώδεις» ανιματέρ παραχώνουν το πνεύμα μια για πάντα στο τάφο, το μπούλινγκ προς τους άλλους ανυψώνει το πνεύμα και ενώνει τους θεατές. Στο πρώτο λεπτό η γελοιότητα μπορεί να σε συντρίψει – και τα βίντεο κρατάνε γύρω στα 10 λεπτά, φαντάσου! Κι όμως, «σαρώνει στο διαδίκτυο».
Ελληνική μουσική ψυχαγωγία 2015. Εντάξει, εδώ σχεδόν καμία έκπληξη. Τι είχες, Γιάννη, τι είχα Stan μου: γκόμενες, μπικίνια, σήκω χόρεψε κουκλί μου, έξω ντέρτια και καημοί, ζουμ σε τατουάζ και κοιλιακούς, οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουν ποτέ σε διάφορες στιχουργικές παραλλαγές, τέτοια, κλασικά.
Και ξαφνικά στο top 10, τσουπ κι ένα βίντεο της Action Aid Hellas για το ρατσισμό. Και μερικά γλυκά παιδάκια που μαθαίνουν τα χρώματα. Μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου αυτές οι επιλογές, ώσπου σκέφτεσαι: Ωραίο πράγμα η ευαισθησία, σβήνει γλυκά τη μέρα και το χρόνο.
Συνολικά αυτά τα 10 βίντεο συγκεντρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές με δημιουργούς που ξεπερνούν το 1 εκατ. συνδρομητές.

Τοπ 10 βίντεο
1. The Comments Song 5ü by 2J
2. Γυναικείες VS Αντρικές Σκέψεις! by 2J

3. Kitsa Kotompoukitsa IFANTIS HD by artfactory2

4. Jeremy | Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα by Jeremy

5. Ο Χριστός Είναι ΝΕΓΡΟΣ! (Βίντεο Αντιδράσεις #5) by 2J

6. Ρατσιστική επίθεση σε στάση λεωφορείου (κοινωνικό πείραμα) by ActionAid Hellas

7. "The Ball Pit Show" for learning colors -- children's educational video by Toddler World TV®

8. Απίστευτος πιτσιρικάς στο Ουράνιο Τόξο by Constantine Manikas

9. Fifa με έναν Πάτερ! (FIFA 15) by 2J


10. Jeremy | Ο ΦΙΔΟΦΟΝΙΑΣ by Jeremy

www.athensvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου