Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ζόρικα τα πράγματα για τα 2 αιώνια αφεντικά της μπάλας... Ποινή αποκλεισμού 8 ετών από το ποδόσφαιρο, σε Μπλάττερ και Πλατινί από την FIFA για διαφθορά

Blatter-making-it-rain-1024x654
Ο Μπλάττερ σε συνέντευξη τύπου στη Ζυρίχη τον Μάρτιο του 2015 λούζεται στα λεφτά από τον κωμικό Lee Nelson

H επιτροπή ηθικής απαγόρευσε στον πρόεδρο της FIFA Sepp Blatter και στον πρόεδρο της Uefa Michel Platini κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 8 χρόνια λόγω των κατηγοριών για διαφθορά και κακοδιαχείριση των αρμοδιοτήτων τους.
Συγκεκριμένα κατηγορούνται για μια πληρωμή 2 εκατ. δολλαρίων από τον Μπλάττερ προς τον Πλατινί το 2011.
"Θα αγωνιστώ για εμένα και για τη FIFA" δήλωσε ο Μπλάττερ σε συνέντευξη τύπου. Ο Πλατινί δήλωσε οτι οι κατηγορίες είναι μια παρωδία που στόχο έχει να σπηλώσει το όνομά του.
Και ο Μπλάττερ και ο Πλατινί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και σκοπεύουν να απευθυνθούν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (Cas).
O Μπλάττερ και ο 60χρονος παλαίμαχος μέσος Πλατινί τιμωρήθηκαν με πρόστιμο $40000 και $80000 αντίστοιχα. Ο Μπλάττερ, επικεφαλής στην FIFΑ από το 1997, είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την θέση του προέδρου. Ο Πλατινί, Γάλλος παλαίμαχος μέσος, βρίσκεται στη διοίκηση της UEFA από το 2007 και διαφαινόταν ως ανερχόμενος ηγέτης του παγκοσμίου ποδόσφαιρου.
  
platini
Παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής (Πλατινί) μαζί με παλαίμαχο Έλληνα πολιτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου