Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Μας εξέπληξε πάλι ευχάριστα η Κατερίνα Ντάση με την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου ,“Η γέφυρα της Ζωής”.



Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο λογοτεχνικό  βιβλίο, της Κατερίνας Ντάση από τις εκδόσεις Εντύπωσις, με καθαρά ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και το υπέρτατο αγαθό της ζωής.
Ο  τίτλος του   είναι Η γέφυρα της Ζωής”  και η πλοκή της ιστορίας  κινείται  ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα, η οποία πλοκή εμπλουτίζεται με την εξαίρετη εικονογράφηση της Μαρίας Σινάνογλου.
Και το ταξίδι   στη γέφυρα της Ζωής αρχίζει, έχοντας ως στόχο να μεταδώσει σε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα  την αξία του εθελοντισμού, της εθελοντικής συνείδησης, της αλληλεγγύης,  κυρίως όμως της εθελοντικής προσφοράς αίματος που φτάνει να γίνεται η γέφυρα της ζωής όταν ο συνάνθρωπός μας  έχει ανάγκη από  μία φιάλη αίμα.
Ο τίτλος και μόνο προσδίδει και τον λόγο που γράφτηκε το παρόν βιβλίο, καθώς μία γέφυρα στήθηκε για να σωθεί  μια ανθρώπινη ζωή.
Με γλαφυρό τρόπο απαντώνται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χορήγησης αίματος, την αιμοληψία, τις ομάδες αίματος, μέσω μιας όμορφης ιστορίας που διαδραματίζεται στην μυθική κοιλάδα Εθελουσία.

Ο μυθικός ποταμός Αχέροντας είναι το σύμβολο προσφοράς ζωής στην κοιλάδα Εθελουσία, καθώς εκεί διαδραματίζεται όλη η πλοκή του παραμυθιού.

Η προσφορά  αίματος και η μετάδοση του μηνύματος πως όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα του παραμυθιού, περιλαμβάνοντας μυθολογικά και τοπικά στοιχεία από την μυθική Αχερουσία λίμνη, τη σημερινή εύφορη  κοιλάδα του Φαναρίου του Ν. Πρέβεζας, εκεί που ο ποταμός Αχέροντας έχει γράψει την δική του μεταφυσική ιστορία.

Δύο παιδιά  λοιπόν, ο Εθελοντής από τη Χώρα της ζωής και η Αμηχανία από τη Χώρα της θλίψης και του πόνου , γίνονται πολύ καλοί φίλοι και είναι οι κεντρικοί ήρωες στο βιβλίο, προερχόμενοι από τις δύο χώρες  που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους για πολλά χρόνια.





Μία  απρόσμενη  όμως  εξέλιξη θα ενώσει τους δύο λαούς και το μηνύματα του εθελοντισμού και της προσφοράς θα γίνουν το κεντρικό σύνθημα  που τελικά θα ομορφύνουν τη ζωή τους και θα την κάνουν πιο ανθρώπινη.

Πρόκειται για μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους για τα μηνύματα εθελοντισμού που περνά. Κυρίως  όμως για την μεγάλη σημασία της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας,  ώστε να καταστεί αυτάρκης σε ποσότητες αίματος.

Κεντρική διάθεση και διανομή του βιβλίου οι εκδόσεις  “Εντύπωσις”:  Περιφερειακή οδός Άρτας, τηλ. επικοινωνίας: 2681023010 e- mail: info@entiposis.gr και η συγγραφέας Κατερίνα Ντάση. τηλ. Επικοινωνίας: 6983691161
Λίγα λόγια για την εκπαιδευτικό - συγγραφέα Κατερίνα Ντάση




Η Κατερίνα Ντάση κατάγεται από την Βαλανιδορράχη του  Φαναρίου Δ. Πάργας και το επάγγελμά της είναι δασκάλα.
Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις  “Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδεία”  με πολυετή διδακτική πείρα, η προσφορά της στην εκπαίδευση εκδηλώνεται και με τη συγγραφή θεατρικών έργων αλλά και διηγημάτων και παραμυθιών, καθώς και τοπικής ιστορίας.
Το  βιβλίο-  “η γέφυρα της Ζωής”-  θέλει  να ευαισθητοποιήσει πολλούς συνανθρώπους μας, κυρίως τους νέους μας,  ώστε να γίνουν οι μελλοντικοί εθελοντές αιμοδότες, αναδεικνύοντας την μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.
“ Η γέφυρα της Ζωής”  θα ταξιδέψει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μέσω πολλών βιβλιοπαρουσιάσεων,  σαν τη φλόγα αγάπης της Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΠΟΣΕΑ και ζεσταίνει όλες τις ανθρώπινες καρδιές.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουμε τη χαρά να να  ταξιδέψουμε μέσω της γέφυρας ζωής στον κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε, πιο ανθρώπινο και πιο ευτυχισμένο.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Άρτα 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.00μ.μ. στην αίθουσα Μ/Φ Συλλόγου "Σκουφάς"

Άλλα έργα της συγγραφέως Κατερίνας Ντάση είναι:

  • Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- Περιγραφή και ερμηνεία της στα γλωσσικά κείμενα του σχολείου
  • Πάργα- Ο ξεριζωμός ενός λαού
  • Το ηπειρώτικο Φανάρι- Χθες και Σήμερα
  • Τα σχολικά θεατρικά έργα “ Αυτά που θέλω να σου πω.....”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου