Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

«Ακριβή» και ταλαντούχα η 19χρονη μπασκετομπολίστρια της ''Νικόπολη'' Πρέβεζας


Είναι μόλις 19 ετών, ωστόσο η αγάπη της για το μπάσκετ είναι τέτοια που την κάνει να θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει 'γράψει' περισσότερα χρόνια στο αθλητικό της «κοντέρ»!

Αγωνίζεται στην ομάδα της Νικόπολης Πρέβεζας και το πορτοκαλί μικρόβιο ρέει άφθονο στις φλέβες της. Ο λόγος για την Ακριβή Μεσσήνη η οποία δηλώνει έτοιμη να δουλέψει σκληρά προκειμένου να δει τους στόχους της να πραγματοποιούνται.

Σε συνέντευξή της στο www.Cobrasports.gr η Ακριβή Μεσσήνη αναφέρει: 

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με το μπάσκετ;
Ξεκίνησα σχετικά σε μεγάλη ηλικία λόγω του ότι στην περιοχή μου το γυναικείο μπάσκετ ήταν αρκετά υποβαθμισμένο, σχεδόν ανύπαρκτο σε σχέση με το αντρικό. Έτσι αρχικά ασχολήθηκα με το βόλεϊ το οποίο ωστόσο σταμάτησα νωρίς, αφού δε μου κινούσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Ώσπου κάποια στιγμή, στην ηλικία των 15 ετών, έμαθα από φίλες μου πως κάποιος ξεκίνησε την προσπάθεια να δημιουργήσει μια γυναικεία ομάδα και να φέρει το γυναικείο μπάσκετ στην Πρέβεζα. Αυτός ο κάποιος βέβαια δεν ήταν άλλος από τον τωρινό και ελπίζω και μελλοντικό μου προπονητή Θοδωρή Ροντογιάννη. Χωρίς να χάσω άλλο χρόνο ξεκίνησα να παρακολουθώ τις προπονήσεις και να εντάσσομαι σιγά-σιγά στην ομάδα. Βέβαια δεν ήταν δύσκολο εφόσον όλη η ομάδα με υποδέχτηκε με εξαιρετική θέρμη.
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν και ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Στόχος μου για τη φετινή σεζόν είναι περισσότερο η προσωπική προετοιμασία. Να συμμετέχω όσο μπορώ σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για να βοηθήσω στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να βγούμε πρωταθλητές ΕΣΚΑΒΔΕ ώστε να λάβουμε μέρος στα μπαράζ ανόδου Α2. Κάτι το οποίο θέλει πολύ προετοιμασία και σκληρή δουλεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Φυσικά έτσι θα μπορέσω να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία μέσα από αγώνες αλλά και προπονήσεις, καθώς θεωρώ πως έχω χάσει αρκετά μπασκετικά χρόνια.
Ποια στιγμή δε θα ξεχάσεις από τη μέχρι παρουσία σου στο χώρο του μπάσκετ;
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μας νίκη, που ήταν βέβαια και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μετά από τόσο κόπο και επιμονή. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά που απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας.

Αν ήσουν προπονήτρια γιατί θα έβαζες τη Βούλα στον αγωνιστικό χώρο;
Μμ. δύσκολη ερώτηση! Ως προπονήτρια δε θα έβαζα τη Βούλα στον αγωνιστικό χώρο τόσο για την εμπειρία της αλλά περισσότερο για το πάθος και την θέρμη που δείχνει για το μπάσκετ. Όταν κάποιος έχει ζήλο για αυτό που κάνει, το κάνει με αγάπη και τρομερή αφοσίωση, ο ενθουσιασμός δεν τελειώνει ποτέ και το πάθος για βελτίωση αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Τι απαντάς σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι το μπάσκετ είναι «αντρικό» άθλημα;
Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο! Το μπάσκετ είναι «ένα» είτε παίζεται από άντρες, είτε από γυναίκες! Σίγουρα το αντρικό είναι περισσότερο θεαματικό και δυνατό σε σχέση με το γυναικείο, όμως κι εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να προσφέρουμε όμορφες στιγμές.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια ως αθλήτρια;
Φαντάζομαι πως θα έχω αποκτήσει μεγαλύτερη αντίληψη και εμπειρία σε σχέση με την εμφάνισή μου μέσα στο γήπεδο, αλλά και γενικώς ως παίχτρια. Βέβαια, θέλω να πιστεύω πως θα έχω δυναμώσει και ωριμάσει τόσο μυϊκά όσο και πνευματικά.

Ποιος αθλητής αποτελεί πρότυπο για σένα;
Σίγουρα ο Γιώργος Πρίντεζης. Πρώτα απ' όλα για την ξεχωριστή εμφανισή του κάθε φορά μέσα στο γήπεδο. Έχει τρομερή ικανότητα στο να καταφέρνει να παίρνει τις σωστές θέσεις μέσα στο γήπεδο και αβίαστα να σκοράρει κοντά στο καλάθι. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ιδιαίτερη αλτικότητά του και η ικανότητά του στα ριμπάουντ.
Υπάρχουν κάποιοι τους οποίους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ένα πολυαγαπημένο μου πρόσωπο τον θείο μου Πέτρο που από την αρχή με στήριξε και με ενθάρρυνε στην απόφαση μου να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Ιδιαίτερα μετά από έναν τραυματισμό που είχα μου έδωσε την σθεναρότητα να συνεχίσω να αφιερώνω τον χρόνο μου στο μπάσκετ και να μην τα παρατήσω. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την μητέρα μου που με ακολουθεί σε κάθε μου αγώνα και με στηρίζει δινοντάς μου πάντα θάρρος και δύναμη. Τέλος περισσότερο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Ροντογιάννη Θοδωρή που μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ μέσα στην ομάδα του μαθαίνοντας μου την αγάπη για το μπάσκετ, το πάθος και την αφοσίωση που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει και να εξελιχθεί.
mes2



































WHO IS WHO
Ονοματεπώνυμο: Ακριβή Μεσσήνη
Ημ. γέννησης: 16/01/1996
Τόπος γέννησης: Πρέβεζα
Ύψος: 1.73
Εθνικότητα: Ελληνίδα
Θέση: 3 και 4
Ομάδα: Νικόπολη Πρέβεζας (ΕΣΚΑΒΔΕ)
Νο φανέλας: 12
Προηγούμενες ομάδες: -

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Αθλητής: Γιώργος Πρίντεζης
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Αριθμός: 12
Χρώμα: Πετρόλ
Tαινία: «Relatos salvajes»
Ταξιδιωτικός προορισμός: Βενετία
Ηθοποιός: Στάθης Ψάλτης
Ποτό: Ρακόμελο
Φαγητό: Γαριδομακαρονάδα
Μότο: «Θέλω και μπορώ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου