Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

«Φτωχαδάκια και Λεφτάδες»... Η Δεξιά του τροχόσπιτου και του Άδωνι



Τελικά δεν ήταν πούλμαν. Το όχημα περιοδείας του Άδωνι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαντάστηκαν όλοι, έχοντας στο μυαλό τους αντίστοιχες αμερικάνικες καμπάνιες. Ήταν ένα τροχόσπιτο σαν αυτά που οδηγούν οι Γερμανοί τουρίστες το καλοκαίρι.

Φυσικά, η επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη, έχει τη σημασία της. Το πούλμαν θυμίζει Ομπάμα. Θυμίζει Στέφανο Μάνο. Θυμίζει κάτι φιλελεύθερα μεγαλόπνοο. Θυμίζει επικοινωνιακές στρατηγικές και γραβατωμένους επικοινωνιολόγους με look απόφοιτου του Harvard. Δηλαδή θυμίζει ό,τι δεν θέλει να είναι ο Άδωνις.

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για επανάληψη του γνωστού μοτίβου «Φτωχαδάκια και Λεφτάδες». Ένα μοτίβο που ανέκαθεν διατρέχει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής πολιτικής ζωής. Λογικά, ο «εργαζόμενος μεροκαματιάρης βιβλιοπώλης», το «λαϊκό παιδί που σε αντίθεση με τους άλλους συνυποψήφιους, ξέρει τι θα πει μεροκάματο» (δικοί του οι αυτοπροσδιορισμοί), να προτιμήσει κάτι τελείως διαφορετικό. Ένα όχημα που παραπέμπει στη δεκαετία του '80. Από αυτά που χρησιμοποιούσαν οι τουρίστες για να κάνουν φτηνά τον γύρο της Πελοποννήσου. Ή οι ιδιοκτήτες καντίνας, με κάποιες μετασκευές. Ή οι γυρολόγοι που έκαναν το γύρο των χωριών.
Έτσι, η «Δεξιά του τροχόσπιτου», η «Δεξιά του νοικοκυραίου που τη βγάζει με ρετσίνα στο Camping», βρήκε τον εκφραστή της. Ο Άδωνις δεν τους πρόδωσε. Θα πουλήσει την πολιτική του πραμάτεια από χωριό σε χωριό με τον τρόπο που ξέρει . Εξάλλου και ο ιδιος φρόντισε να τονίσει πως αντίθετα με όσους τον κατηγορούσαν για «μεγαλεία», εκείνος παραμένει πιστός εκπρόσωπος του πολιτικού μιζεραμπιλισμού, με ένα απλό αυτοκινούμενο RV μάρκας Fiat. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου