Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Λευκή νύχτα με πανσέληνο στην Πρέβεζα, το Σάββατο 29 Αυγούστου, προς την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015


Για πρώτη φορά στα χρονικά οργανώνεται φέτος και στην Πρέβεζα η Λευκή Νύχτα (night bazaar) που σαν στόχο έχει την επισκεψιμότητα τόσο των εμπορικών καταστημάτων, όσο και αυτών της εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και την προβολή της πόλης.
Επιλέχθηκε να γίνει το τελευταίο Σάββατο του καλοκαιριού, στις 29 Αυγούστου 2015, που είναι και η αυγουστιάτικη πανσέληνος, από τις 20.00' το βράδυ έως τις 6.00' το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου 2015.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης πήραν ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου, ο Σύλλογος Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας και ο καλλιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Λύραυλος» που έχει αναλάβει και την επιμέλεια των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων εκείνη τη νύχτα, στο κέντρο της πόλης (μουσικά σχήματα,  χορευτικά, θέατρο δρόμου, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, κλόουν, πυροτεχνήματα).
Όλα αυτά θα εξελιχθούν στους πεζόδρομους της κεντρικής αγοράς και της παραλίας και στα στενά του κέντρου.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με παρέλαση της Φιλαρμονικής και μαζορέτες.
Παράλληλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ, προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές και με μεγάλες εκπτώσεις τα προϊόντα τους.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στην παραλία και τους πεζόδρομους,
συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση.
Στόχος είναι η ενδυνάμωση του θεσμού για την Πρέβεζα, αναδεικνύοντας πολύπλευρα τον τουρισμό και ενισχύοντας τον επιχειρηματικό κόσμο και τα καταστήματα εστίασης και φιλοξενίας, επ' ωφελεία παράλληλα και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου