Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Γενναιόδωρος απέναντι στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ο Γιάννης Μπαλάφας

Γενναιόδωρος απέναντι στην ΠΣΕ ο Γιάννης Μπαλάφας

ΤΗΝ διαβεβαίωση ότι θα σπεύσουν προς βοήθεια ώστε η ΠΣΕ (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας) να απαλλαγεί από τον οικονομικό βρόγχο, παρείχαν οι βουλευτές Ηπείρου σε πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης και φυσικά ύστερα από πρόσκληση του προέδρου, Γιώργου Δόση.

Αυτή τη στιγμή η ΠΣΕ είναι «μέσα» 15.000 ευρώ, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει τρόπους κάλυψης της οφειλής, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο τα πάγια μηνιαία έξοδα ανέρχονται στο ποσό των 2.500 ευρώ, στα οποία εάν συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται, όπως μέχρι τώρα, «δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση», δηλώνει ο Γ. Δόσης.


Μεταξύ των εκλεγμένων βουλευτών στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, παρών στη συνάντηση ήταν και ένας Ηπειρώτης μεν στην καταγωγή (Κυψέλη Άρτας) αλλά εκλεγμένος στη Β΄ Αθηνών. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΠΣΕ, συνέδραμε προσωπικά με προσφορά 1.000 ευρώ. Έκανε δηλαδή πράξη αυτό που οι βουλευτές συνομολόγησαν στη συνάντηση, θα προσφέρουν τουτέστιν και οι ίδιοι για να μην αναγκαστεί η αποδημική οργάνωση να κατεβάσει ρολά.
Συνολικά οι βουλευτές της Ηπείρου είναι 12, και οι Ηπειρώτικης καταγωγής, που εκλέγονται σε άλλες εκλογικές περιφέρεις 21, οπότε αν ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γιάννη Μπαλάφα, όσοι εκλέγονται στην Ήπειρο,  συγκεντρώνονται 12.000 ευρώ συν τα 1.000 του ίδιου, φτάνουμε στο ποσό των 13.000 ευρώ. Να πως καλύπτεται η οφειλή. Είθε βέβαια να συμβεί, αλλά όμως δεν είναι από τα παράδοξα η χαρακτηριζόμενη ως Ήπειρος των ευεργετών να μη συγκινείται τώρα που η κορυφαία οργάνωση της αποδημίας τελεί υπό οικονομικό στραγγαλισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου