Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στο προσκήνιο ξανά oι υδρογονάνθρακες της Πρέβεζας


Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των υδρογονανθράκων της Πρέβεζας και  της Άρτας μετά τη νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και  εκμετάλλευσης που ορίστηκε για τις 14 Ιουλίου.

Την αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Παράλληλα, το υπουργείο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να διαμορφώσει και οριστικοποιήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.
Σύμφωνα με το υπουργείο,  κρίθηκε αναγκαία η παράταση, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της ΕΔΕΥ, με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.
«Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας» τονίζει το υπουργείο.
Παράλληλα συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Επιτροπή Αξιολόγησης για το Διεθνή Διαγωνισμό για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές «Άρτα - Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου