Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ιβάνα Νέσοβιτς, βολεϋμπολίστρια του Ολυμπιακού. Η καλλονή των φιλέ που κλέβει καρδιές


Στο μεγαλείο της εξωτερικής ομορφιάς της Ιβάνα Νέσοβιτς άπαντες υποκλίνονται. Η παρουσία της και μόνο στο γήπεδο μπορεί να κατευνάσει τα μίση και πάθη και να μετατρέψει με ένα μόνο βλέμμα τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας σε επιφωνήματα θαυμασμού.

Η 26χρονη Σέρβα διαγώνιος του Ολυμπιακού αποτελεί επιτομή της ομορφιάς. Ο Θεός όμως δεν της έδωσε μόνο εμφάνιση, την προίκισε και με πλούσιο ταλέντο. Ακόμη και αν δεν διέθετε αναλογίες μοντέλου (1μ90 ύψος) δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Πάνω στην εμπειρία της, παίζοντας στον Ερυθρό Αστέρα, στις ιταλικές Ασιστέλ Νοβάρα και Σοβεράτο, τη νοτιοκορεατική Σέονγκαμ, την ιαπωνική Ντένσο Εαρμπις, την τουρκική Μπελεντίγιεσπορ και την κινεζική Τιανγίν Μποχάι, στη δυνατή επίθεσή της και στο μπλοκ της, ο Ολυμπιακός στήριξε πολλά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό και τώρα ο σύλλογος του Πειραιά «σαλπάρει» για το πρωτάθλημα.


«Είμαι χαρούμενη για το Κύπελλο. Η ομάδα το άξιζε και δεν το λέω επειδή παίζω για τον Ολυμπιακό. Είμαστε σωστές εντός και εκτός γηπέδου. Ο επόμενός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» η Νέσοβιτς, η οποία μπήκε αμέσως στο κλίμα της αντιπαλότητας που χαρακτηρίζει τα ντέρμπι «αιωνίων»: «Υπάρχει πάθος όταν παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, αλλά συγκρατώ τα συναισθήματά μου για να είμαι συγκεντρωμένη. Το σημαντικό είναι να έχω το μυαλό μου πάντα στο παιχνίδι, στις συμπαίχτριές μου». Και η εντύπωση που αποκόμισε απ΄ αυτά τα παιχνίδια την κάνει να δηλώνει με βεβαιότητα: «Δεν μου αρέσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γιατί πάντα δείχνουν το πόσο κακοί μπορεί να γίνουν και όχι το πόσο αγαπάνε την ομάδα τους».


Το τένις και ο πόλεμος
Η Νέσοβιτς λατρεύει το βόλεϊ. Και ένας από τους βασικούς λόγους που το επέλεξε ήταν επειδή δεν της αρέσει η φυσική επαφή. Αυτό τουλάχιστον απάντησε, όταν ρωτήθηκε κατά την επίσημη παρουσίασή της γιατί δεν επέλεξε, λόγω του ύψους, το μπάσκετ. Αγαπημένο της άθλημα είναι το σκι, όμως υπό τον φόβο να τραυματιστεί στα γόνατα πλέον το αποφεύγει. Επιπλέον, της αρέσει πολύ το τένις, όμως όταν ήταν μικρή δεν κατάφερε να ασχοληθεί με το άθλημα του συμπατριώτη της Νόβακ Τζόκοβιτς λόγω του πολέμου.
Στο βόλεϊ, όμως, έχει ζήσει μεγάλες διακρίσεις, έχει εκπληρώσει κατά πολύ το όνειρό της για μια σπουδαία αθλητική καριέρα και κυρίως της έχει δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον κόσμο. «Αλλάζω κάθε χρόνο χώρα, το οποίο είναι κάτι που μπορεί να μου το παρέχει το βόλεϊ. Ομως, το να έρθω στην Ελλάδα δεν ήταν δύσκολη απόφαση για μένα. Το ήθελα πολύ γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω καινούργια μέρη. Βέβαια, είχα ξανάρθει στο παρελθόν και δεν μπορώ να σας πω το πόσο όμορφη είναι. Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι όμορφη. Φυσικά η Ιστορία της χώρας είναι άξια θαυμασμού και πρέπει να είστε περήφανοι γι' αυτό. Μου αρέσει η Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ομορφοι άνθρωποι, καλός καιρός, ωραίο φαγητό, ήλιος, θάλασσα και φυσικά να παίζω βόλεϊ. Αυτά είναι που ζητάω τώρα. Επιπλέον, μου αρέσει που είναι εύκολα, συνεννοούμαι με τους Ελληνες. Εχουν πολλά κοινά με τους Σέρβους. Το ταμπεραμέντο είναι σχεδόν ίδιο, οπότε δεν υπάρχει κάτι παράξενο για μένα».



Αυτή η αγάπη της για τα ταξίδια είναι που δημιουργεί την αίσθηση ότι στο «λιμάνι» του Πειραιά δεν ήρθε για να ρίξει άγκυρα. «Το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω όσο πιο πολύ μπορώ. Να πάω στην Ινδία, στην Κούβα και σε όσες χώρες ακόμη μπορώ. Υστερα από αυτό θα δούμε τι θα γίνει», απαντάει, στην ερώτηση για το πώς βλέπει το μέλλον της.
Ομως, τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που κάνει νοητά, καθώς δηλώνει βιβλιοφάγος: «Οταν αγχώνομαι διαβάζω βιβλία. Με τα βιβλία ξεφεύγω από την πραγματικότητα». Από αυτό που δεν μπορεί να ξεφύγει με τίποτα είναι η εξωτερική της εικόνα. Η εικόνα της όμορφης πανύψηλης με το καλογυμνασμένο σώμα.


Συμβουλές ομορφιάς
Αλλά δεν την «πνίγει» κιόλας αν αναλογιστεί κανείς τις εντυπωσιακές πόζες που μοιράζει συνεχώς στις σελίδες κοινωνικές δικτύωσης και τις αποκαλυπτικές φωτογραφήσεις της αλά μοιραία γυναίκα... «Μου αρέσουν οι καθρέφτες! Περνάω αρκετό χρόνο μπροστά τους», λέει χαρακτηριστικά και αναλύει τη δική της θεώρηση για την ομορφιά: «Η ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει εσωτερικά και όχι από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Κρατιέμαι σε καλή φόρμα γιατί φροντίζω να τρώω σωστά και να κοιμάμαι καλά. Ακολουθώ πάντα διατροφικό πλάνο. Δεν μπορείς να είσαι επαγγελματίας αθλητής χωρίς να έχεις διατροφικό πλάνο. Στο βόλεϊ χρειάζεσαι το σώμα σου. Καθημερινά φροντίζω και περιποιούμαι το σώμα και το δέρμα μου και τα μαλλιά μου ίσως λίγο περισσότερο λόγω των καθημερινών προπονήσεων».
Ως γνήσιο θηλυκό της αρέσει η μόδα και την ακολουθεί «κοιτάζοντας περιοδικά και στο Διαδίκτυο. Δεν μου αρέσει να μιλάω για χρήματα. Μου αρέσει να αγοράζω παπούτσια και τσάντες. Αυτά που χρειάζονται οι γυναίκες». Οσο για τους άνδρες; Απαντάει διπλωματικά: «Οι Σέρβοι είναι ψηλότεροι, αλλά και οι δύο λαοί έχουν όμορφους ανθρώπους». Αλλωστε πριν από λίγες ημέρες άκουσε τα πιο όμορφα λόγια από έναν Ελληνα: «Μου είπε πως η σύζυγός του έφερε στον κόσμο την κόρη τους και πως θα ήθελε να μοιάσει σε εμένα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου