Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η Καστάνιανη Πωγωνίου πήγε... Πειραιά, σε εκδήλωση που αφορούσε στην παρουσίαση, σε ψηφιακή μορφή, των παραχωρητηρίων της περιοχής, μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου!

XOREYTIKO KASTANIANHS PEIRAIAS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστάνιανης Πωγωνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. 


Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση, σε ψηφιακή μορφή, των παραχωρητηρίων στους μπαστινούχους της Καστάνιανης, μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση περισσότεροι από 220 χωριανοί και φίλοι του χωριού, με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν τους ομιλητές α) κα. Κωνσταντίνα Ευαγ. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Πρύτανη, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπ. Πελοποννήσου, και β) κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, Καθηγητή Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής Σχολής, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, που ανέπτυξαν  ιστορικά και γλωσσολογικά το αντικείμενο.
Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. κου Δημ. Παπαγιάννη, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το μέλος του Δ.Σ.  Σπύρος Τζίμας, 'Έφορος Τύπου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το άκουσμα  ενός Πωγωνήσιου μοιρολογιού. 

Ακολούθησαν η Παραδοσιακή  Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Πολυφωνικό Σχήμα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ''Χάονες'', το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Β. Κώτσου, καθώς και το χορευτικό τμήμα των Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση της βραδιάς, είχε η Μαίρη  Μπότσιου, πλαισιωμένη από νέες και νέους που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές. 

Σε όλους τους συντελεστές προσφέρθηκαν μπουκέτα κουμαριάς που έστειλαν χωριανοί από το χωριό. 

Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με Καστανιανίτικο κέρασμα, από πίτες που προσέφερε ο Παν. Νικ. Καρανάτσης, και ντόπιο τσίπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου