Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αδυναμία της υπηρεσίας του Δήμου Πάργας να αντιμετωπίσει τα θέματα που αφορούν καταπατήσεις Δημοτικών και κοινοχρήστων εκτάσεων


Με έγγραφο προς το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάργας, ο προϊστάμενος της Τ.Υ. και Π.Π. του Δήμου Πάργας Κώστας Ζέρης  (Πολ. Μηχανικός Τ.Ε.) κάνει  γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία του Δήμου, και την αδυναμία της υπηρεσίας, να αντιμετωπίσει τα θέματα που αφορούν καταπατήσεις Δημοτικών και κοινοχρήστων εκτάσεων. 


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αφού έλαβε υπόψη το έγγραφο αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί έρευνα αγοράς αρμόδιων ιδιωτικών τοπογραφικών μελετητικών γραφείων προκειμένου να ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή η εργασία του ελέγχου των καταπατήσεων δημοτικών και Κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Πάργας.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή και την απόφαση της οικονομικής επιτροπή του Δήμου

Κύριε Δήμαρχε,
Στο έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 15.736/12.12.2014, σας έκανα γνωστά τα προβλήματα της υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι. Μεταξύ των προβλημάτων, ανέφερα και την αδυναμία της υπηρεσίας (οι λόγοι αναφέρονται εκτενώς στο έγγραφο), να αντιμετωπίσει τα θέματα που αφορούν καταπατήσεις Δημοτικών και κοινοχρήστων εκτάσεων. 
Επίσης στο παραπάνω έγγραφό, έγινε αναφορά και σε λύσεις ώστε στο μέλλον η υπηρεσίας να είναι ικανή να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Επειδή σήμερα στον Δήμο έχει συσσωρευτεί ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τέτοιων υποθέσεων και επειδή δεν φαίνεται ότι θα καταστούμε σύντομα ικανοί ως υπηρεσία, να τις αντιμετωπίσουμε. 
Μέχρι να γίνει αυτό, και προς αποφυγή του κινδύνου να θεωρηθεί ότι δεν επιλαμβάνεται ο Δήμος αυτών των θεμάτων, θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα ανάθεσης αυτών των υποθέσεων καθώς και όσων στο μέλλον προκύψουν, σε ιδιώτη μελετητή.

Ο προϊστάμενος της Τ.Υ. και Π.Π. του Δήμου Πάργας Κώστας Ζέρης Πολ. Μηχανικός Τ.Ε.


Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν .3852/2010
αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιηθεί έρευνα αγοράς αρμόδιων ιδιωτικών τοπογραφικών μελετητικών γραφείων, προκειμένου να ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή η εργασία του ελέγχου των καταπατήσεων δημοτικών και κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Πάργας, μετά την λεπτομερή καταγραφή συγκεκριμένου αριθμού περιπτώσεων καταπατήσεων, καθώς και τον υπολογισμό του οικονομικού κόστους της ανωτέρω εργασίας από την Τεχνική Υ πηρεσία του Δήμου Πάργας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου