Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία απο Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ για την επίθεση της Αστυνομίας στους εργαζόμενους στα Διόδια Ακτίου



Ανακοίνωση-Καταγγελία

Η Γραμματεία Πρέβεζας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίθεση δέχτηκαν επίσης εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα ταξικά σωματεία της Πρέβεζας και Λευκάδας, όπως και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας που ήταν στο πλευρό τους. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Πρέβεζας Γιώργος Μισηρλής.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από μήνυση εις βάρος των απεργών για παρακώλυση συγκοινωνιών από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», που έχει αναλάβει από το νέο χρόνο την εκμετάλλευση των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού, βρίσκονται για 8η ημέρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των απολύσεών τους και στη θέση τους να προσλάβει άλλους φθηνότερους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που οι συμβάσεις τους προβλέπουν μειωμένους μισθούς και ψαλιδισμένα δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε την αντοχή και την αποφασιστικότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι των διοδίων και τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με όλες τις μορφές. Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι δίπλα τους στους καθημερινούς αγώνες και να απομονώσουν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας που ήταν άφαντη όλο αυτό το διάστημα.

Γραμματεία Πρέβεζας του Π.Α.ΜΕ.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου