Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Απίθανη κομπίνα: Τσέπωσαν χιλιάδες ευρώ για να καταμετρήσουν τα αποτσίγαρα στις παραλίες Μονολίθου και Λούτσας Πρέβεζας.

DSC00916

Η κομπίνα είχε στηθεί καλά. Στην αρχή εμφανίστηκε σε site η είδηση ότι σε παραλία της Πρέβεζας ένα 18μηνο κοριτσάκι κατάπιε αποτσίγαρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για πλύση στομάχου. Μάλιστα μια ηλεκτρονική εφημερίδα των Ιωαννίνων που πυκνά συχνά συκοφαντεί την Πρέβεζα, γράφει στο ίδιο θέμα πως «κι άλλα παιδάκια έχουν καταναλώσει γόπες ακόμη και σε σημεία μέσα στην πόλη της Πρέβεζας»  όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

(Το συνηθίζουμε εμείς οι Πρεβεζάνοι αντί για ηλιόσπορο και πασατέμπο να τρώμε γόπες αποτσίγαρων).

Τότε που γράφηκε αυτό, δεν έδωσε κανένας σημασία στην ηλιθιότητα του συντάκτη του συγκεκριμένου κειμένου. Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκαν κάποια νεαρά άτομα που άρχισαν να μετρούν  επιλεκτικά σε κάποια κομμάτια στην παραλία Μονολιθίου και στην παραλία Λούτσας, για να υπολογίσουν πόσες γόπες αποτσίγαρων υπήρχαν ανά τετραγωνικό μέτρο.



Στην παραλία Λούτσας συνομίλησαν και με ιδιοκτήτες beach bars που τους δήλωσαν ότι ενώ τοποθετούν τασάκια, οι λουόμενοι σβήνουν τα τσιγάρα τους στην άμμο. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας και έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι βρέθηκαν 111 αποτσίγαρα στο κομμάτι που μέτρησαν στο Μονολίθι και 67 αποτσίγαρα στο κομμάτι που μέτρησαν στην παραλία Λούτσας.
Και επιτέλους το μυστήριο λύθηκε.
Μια μη κυβερνητική οργάνωση(ΜΚΟ) από αυτές που ροκάνισαν το χρήμα του Ελληνικού λαού, είχε πάρει «πακέτο» 660.000 ευρώ για να κάνουν έρευνες παρόμοιου είδους σε όλη την Ελλάδα.
Η  βαρυσήμαντη αυτή έρευνα ανατέθηκε σε 2 ιδιωτικές εταιρίες και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η απίθανη αυτή ιστορία θα πρέπει να κάνει τον Δήμο και τους πολίτες της Πρέβεζας πιο επιφυλακτικούς γιατί κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί εδώ διάφοροι περίεργοι τύποι που ανέλαβαν εθελοντική πρωτοβουλία για να μαζεύουν τα σκουπίδια στο Μονολίθι και όπως ήταν φυσικό βρέθηκαν διάφοροι καλοί άνθρωποι που τους ακολούθησαν, φωτογραφήθηκαν μαζί τους, οι τοπικές εφημερίδες ανέβασαν σχετικά ρεπορτάζ και περιμένουμε τώρα να δούμε αν πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού, κρύβονται άλλες ΜΚΟ εθελοντών καθαρισμού παραλιών.
Δυστυχώς στην εποχή της οικονομικής κρίσης πάντα υπάρχουν οι πονηροί που εκμεταλλεύονται τις τρύπες του συστήματος και ροκανίζουν το χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ακόμη και για τέτοιες απίθανες καταμετρήσεις αποτσίγαρων.
Άσε που μας έμεινε και η ρετσινιά ότι στην Πρέβεζα τα παιδάκια βρίσκουν και τρώνε αποτσίγαρα στους δρόμους!

Μία απάντηση στο ''Απίθανη κομπίνα: Τσέπωσαν χιλιάδες ευρώ για να καταμετρήσουν τα αποτσίγαρα στις παραλίες Μονολίθου και Λούτσας Πρέβεζας''.

Δημήτρης 2 Νοεμβρίου 2014 at 11:29

Η Λούτσα και ο Βράχος είναι γεγονός ότι είναι από τις πιο ανεβασμένες (hi) ακτές της Πρέβεζας.

Το θέμα είναι ότι καταλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι από τους Γιαννιώτες οι οποίοι, εκτός από το ότι έρχονται ο καθένας με το δικό του σπορ αυτοκινητάκι (παρέα τεσσάρων ατόμων ίσον τέσσερα αυτοκίνητα) και το απαραίτητο ταπεράκι με τα κεφτεδάκια, είναι καπνιστές αλλά και νοικοκυραίοι αφού φεύγοντας αδειάζουν και τα τασάκια των αυτοκινήτων τους στις όμορφες παραλίες μας.
Στο δρόμο της επιστροφής στα Γιάννενα επειδή κάνουν και πέντε ώρες να φτάσουν, λόγο του κυκλοφοριακού που οι ίδιοι δημιουργούν, καταλαμβάνονται και από περιβαλλοντικούς προβληματισμούς με αποτέλεσμα να κατηγορούν στα δικά τους ΜΜΕ τους κατοίκους της περιοχής που επισκέφτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου