Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι Ηπειρώτες της Φραγκφούρτης γιόρτασαν την ανακομιδή των λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων

AGIOS-GEORGIOS-IOANNINON

 Την ανακομιδή των λειψάνων του νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, γιόρτασαν την περασμένη Κυριακή οι Ηπειρώτες της Φραγκφούρτης. Την εορτή τίμησε με την παρουσία του, χοροστατώντας στη Θεία Λειτουργία που έγινε στην ενορία του Προφήτη Ηλία, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος είχε μεταβεί για το σκοπό αυτό στη Γερμανία, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών,  έχοντας μαζί του τεμάχιο Λειψάνου του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. 


Ακολούθησε λιτάνευση του Λειψάνου και Αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο  του Αγίου, που αναγέρθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Φραγκφούρτης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση τράπεζας, στην οποία παρακάθισαν η Ελληνίδα Γενική Πρόξενος, πρόεδροι τοπικών φορέων και συλλόγων Ελλήνων αποδήμων. 

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έγινε δεκτός με αισθήματα συγκίνησης και αγάπης από τους Αποδήμους, ενώ ενδεικτική των πολύ καλών εντυπώσεων και αναμνήσεων που άφησε κατά την διαμονή του στη Γερμανία, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ήταν και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος στην ενορία, προκειμένου να χαιρετίσει και να συγχαρεί και από κοντά τον κ. Μάξιμο -που ήταν πνευματικό του τέκνο- για την εκλογή του ως Μητροπολίτη Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου