Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζεται το κακόγουστο σενάριο, για το δήθεν νέο νοσοκομείο Πρέβεζας. Δεν αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν τον κόσμο;

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεων. Γρηγοράκου όσον αφορά την «ανέγερση» νέου Νοσοκομείου κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα. Το «ήξεις αφίξεις» του Υπουργού σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αναδεικνύει την έλλειψη ψυχραιμίας από πλευράς του Κυβερνητικού Βουλευτή Πρέβεζας, δημιουργούν αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην ύπαιθρο του Νομού όπου παλαιότερα ο Δημ. Τσουμάνης είχε μεγάλη επιρροή.

Οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον του υπάρχοντος Νοσοκομείου, το οποίο παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση όπως άλλωστε ανέφερε και ο αναπληρωτής Υπουργός κατά την επίσκεψή του, ενώ τα Κέντρα Υγείας οδεύουν στο κλείσιμο λόγω ανεπάρκειας γιατρών.

Οι πρότερες δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου για την επιχειρούμενη «αναβάθμιση» του Νοσοκομείου Πρέβεζας με στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με το άδειασμα που έγινε από τον Βουλευτή Δημ. Τσουμάνη χαρακτηρίζοντας πριν δύο εβδομάδες το Νοσοκομείο Πρέβεζας «ερείπιο» προκαλούν οργή αλλά και ανεπιθύμητα για τον τοπικό Βουλευτή αποτελέσματα, αφού ο ίδιος ο κ. Τσουμάνης που πριν λίγους μήνες χαρακτήριζε κινδυνολόγους όσους μιλούν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σήμερα έρχεται και αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό λέγοντας πως πρέπει να «κλείσει» για να γίνει καινούριο.
Οι πολίτες θέλουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Αναφέρουν πως σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό «ατύχημα» στο Νοσοκομείο, ο κύριος υπεύθυνος θα είναι η κυβερνητικός Βουλευτής, ο οποίος όπως επισημαίνουν, με τη στάση που τηρεί δείχνει ότι διακαής του πόθος είναι η παραμονή της βουλευτικής έδρας στην κατοχή του και όχι η λύση των προβλημάτων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε χθεσινό δελτίο τύπου που εστάλη από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεων. Γρηγοράκο, αναφέρεται η περιοδεία του στην Ήπειρο. Για την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, αναφέρει σε κάποιο σημείο χαρακτηριστικά «Στη σύσκεψη ο κος Γρηγοράκος ανακοίνωσε την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για ίδρυση και λειτουργία νέου Νοσοκομείου» δηλαδή επί της ουσίας τίποτα, αφού η λέξη «πολιτική βούληση» δεν σημαίνει ούτε 'ανακοίνωση' αλλά ούτε και 'ανέγερση'.


Συντηρητικοί κύκλοι της Πρέβεζας χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εξαγγελία Τσουμάνη περί ανέγερσης νέου Νοσοκομείου την παρούσα περίοδο, ως πλήγμα των ποσοστών της ΝΔ στο Νομό για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Βουλευτής αλλά και οι σύμβουλοί του και καταλογίζουν ευθύνες και στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου ο οποίος δείχνει να συντηρεί το συγκεκριμένο σενάριο αλλά και φαίνεται να προσπαθεί να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης του εγχειρήματος ώστε να πείσει για την σοβαρότητα των δεσμεύσεων του Βουλευτή, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να εκτίθεται ακόμη και ο ίδιος, όπως συνέβη άλλωστε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης όπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης έκανε ξεκάθαρο πως μέσω ΕΣΠΑ δεν υπάρχει περίπτωση να ανεγερθεί Νοσοκομείο στην Πρέβεζα, διότι όπως είπε σε πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειαρχών στο αρμόδιο Υπουργείο έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν νέα Νοσοκομεία μέσω ΕΣΠΑ.

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ σε τοπικό πάντα επίπεδο, εκτιμούν πως από την στιγμή που δεν έχει γίνει λόγος για ένταξη του νέου Νοσοκομείου σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά πρόκειται απλά για κουβέντα, τότε δεν θα 'πρεπε να υπάρχει καν στην ατζέντα των υποσχέσεων του Βουλευτή, διότι το μόνο που προκαλεί είναι δυσμενή σχόλια από τους πολίτες αλλά και εκθέτει σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου