Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πρώην Υπουργός κατέχει μη νόμιμα 4 στρέμματα παραθαλάσιας έκτασης στο Μονολίθι. Γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δεν εκτελεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση;



Η αντιδικία με τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιας έκτασης στην οποία έχει ανεγερθεί βίλα στο Μονολίθι Πρέβεζας είναι παλιά.
Ξεκίνησε από την εποχή που 4 στρέμματα δίπλα στη θάλασσα που συνόρευαν με το κτήμα της οικογένειας πρώην Υπουργού, ανήκε στην κοινότητα Μύτικα.
Το ακίνητο όμως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, έχει περιφραχτεί και έχει φυτευτεί με γκαζόν καθώς η οικογένεια θεωρούσε πως της ανήκε και αποτελούσε μέρος της ιδιοκτησίας που είχε αγοράσει στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος και το κοινοτικό συμβούλιο του Μύτικα προσέφυγαν τότε στα δικαστήρια, τα οποία συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια τα ανέλαβε ως διάδοχος της κοινότητας Μύτικα, ο Δήμος Πρέβεζας.


Τελικά τα δικαστήρια και σε βαθμό Εφετείου αποφάνθηκαν τελεσίδικα ότι η έκταση αυτή ανήκει στο Δήμο Πρέβεζας.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει θέμα δημοσίων σχέσεων ή άλλων υποχρεώσεων ή δικαστικών εκκρεμοτήτων, π.χ. προσφυγή στον Άρειο Πάγο, αλλά αυτό δεν αναστέλλει το δικαίωμα του Δήμου να εκτελέσει την απόφαση και να περιφράξει την έκταση που του ανήκει, αφαιρώντας την από τον φερόμενο ως σήμερα, ιδιοκτήτη.
Και εύλογο είναι το ερώτημά μας.
Γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δεν εκτελεί την απόφαση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου