Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων, η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» , γιόρτασετην Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, την μνήμη των πολιούχων του Αμμοτόπου Κοσμά και Δαμιανού.


Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι του Αμμοτόπου, περίπου τέτοιες μέρες στις αρχές του Νοέμβρη, να εορτάζουν την μνήμη των πολιούχων του χωριού τους Αγίων Αναργύρων.
Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν στην εκκλησία  της Ζωοδόχου Πηγής  στο Κέντρο της Αθήνας και συνεόρτασαν με αρτοκλασία  τον εορτασμό των Αγίων των οποίων το όνομα φέρει η Αδελφότητά  τους.





























Παρόντες, ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ και Αμμοτοπίτης την καταγωγή Χρήστος Γκόκας ο Πρόεδρος  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου,  και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Ζηκόπουλος , Χριστόφορος Τζαρτζούλης, Ηλέκτρα Κίκη, Τάσος χατζής, Ελευθερία Σιαμέτη,  Ζαχαρίας Καψάλης και Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γυμνοτόπου Πρέβεζας Παναγιώτης Γιαννούλας  και πολλά μέλη συλλόγων αποδήμων Ηπειρωτών.

Αίσθηση προκάλεσε η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε μέχρι τη λήξη της τελετής και οι καταπληκτικοί ψάλτες που πολύ δύσκολα συναντάς σε άλλες ενορίες.











Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρακείμενη καφετέρια .

Υ.Γ. Αύριο θα δημοσιεύσουμε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από το γλέντι που ακολούθησε σε γνωστή ταβέρνα του Γαλατσίου

Και του χρόνου με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου