Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Την ώρα που η κυβέρνηση «στύβει» κυριολεκτικά και ανεξέλεγκτα τους πολίτες της χώρας, 5.000.000 ευρώ μόνο για τις δαπάνες του κτιρίου της Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης, που ειδικεύεται στο να κάνει δημόσιες σχέσεις για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, με ανύπαρκτο όμως έργο, θέλουν οι άνθρωποι του Μηταράκη



Την ώρα που η κυβέρνηση «στύβει» κυριολεκτικά και ανεξέλεγκτα τους πολίτες της χώρας και προσπαθεί δήθεν να αξιοποιήσει ανεκμετάλλευτα ακίνητα, το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής εταιρίας Εnterprise Greece αναζητά νέο ειδικά εξοπλισμένο κτίριο με ακριβά πατώματα, σπαταλώντας δημόσιους πόρους. 


Η Enterprise Greece είναι το παλιό Invest in Greece, που ειδικεύεται στο να κάνει δημόσιες σχέσεις για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, αλλά, εξαιτίας του σχεδόν ανύπαρκτου έργου του, απορρόφησε και τις υπηρεσίες του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών. Στην ηγεσία της εταιρίας βρίσκονται ο Αρης Συγγρός, στη θέση του προέδρου (πρώην εργαζόμενος της Siemens) και ο Στέφανος Ησαΐας, διευθύνων σύμβουλος, διορισμένος στη θέση αυτή από τον προσωπικό φίλο του και εποπτεύοντα υπουργό Νότη Μηταράκη.

Η λεπτομέρεια με τη μεγάλη σημασία είναι ότι η εταιρία έχει κτίριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες της, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε κτίριο 1.000 τ.μ., στην οδό Μητροπόλεως, στο Σύνταγμα. Πρόκειται για το ακίνητο που στεγάζει τον ΟΠΕ στην Ηλιούπολη (Μαρίνου Αντύπα 86-88) και διατέθηκε από την κρατική ΕΤΑΔ στην Enterprise Greece χωρίς αντάλλαγμα για όλο το 2014.



Αντ' αυτού, ο φίλος του Μηταράκη και η διοίκηση συνολικά θέλουν να πάνε σε άλλο κτίριο έκτασης 2.000 τ.μ., κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, ανεβάζοντας το κόστος. 

Μάλιστα, οι συνολικές δαπάνες των ενοικίων που προϋπολογίστηκαν από τη διοίκηση της Enterprise Greece για το 2015 ανέρχονται στο ποσό των 4.300.480 ευρώ. Εάν, μάλιστα, συνυπολογιστούν τα κόστη συντήρησης και ασφάλισης, το κόστος προσεγγίζει τα 5.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στον προϋπολογισμό της εταιρίας για το έτος 2015. Ακόμα δηλαδή κι αν περιλαμβάνουν άλλα ενοίκια, όπως π.χ. εκθέσεων εξωτερικού, το ποσό θεωρείται μεγάλο.

Το απίστευτο είναι ότι τα ενοίκια αποτελούν τη μεγαλύτερη δαπάνη που επιβαρύνει τον οργανισμό και είναι μεγαλύτερη ακόμα από τη δαπάνη του προσωπικού, η οποία ανέρχεται στα 3.356.947 ευρώ για το 2015 (συμπεριλαμβανομένου αμοιβών για 70 νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες). 
Οπως αναφέρει η διοίκηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω δαπάνες του ακινήτου χρειάζεται επιπλέον ταμειακή ενίσχυση.

Εν τω μεταξύ, στην προκήρυξη διαβάζουμε ορισμένες προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν και τα ακριβά γούστα των υπευθύνων για το κτίριο, όπως είναι, παράδειγμα, τα δάπεδα των γραφείων και των διαδρόμων να είναι μαρμάρινα, κεραμικά, ξύλινα ή επενδυμένα ή, εάν είναι από άλλο υλικό, επενδύονται υποχρεωτικά με ένα από τα αυτά τα υλικά επένδυσης. Προφανώς ακριβά τα γούστα είναι για τα ακριβά παπούτσια των επενδυτών, που κάνουν ουρές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου