Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, μετά την συνέντευξη του Γιάννη Ρέντζου στην ''Τοπική Φωνή''.




Εκτός από την γκρίνια που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, τριγμοί σημειώνονται και στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ειδικότερα με την αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Ρέντζου στην Τ.Φ. την προηγούμενη εβδομάδα που ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά σε ένα καζάνι που ήδη βράζει..
Μετά την εκλογική ήττα που υπέστη στις Δημοτικές Εκλογές το μπλοκ Δημ. Βασιλείου άρχισαν οι πρώτες ενστάσεις για τη λαθεμένη επιλογή, μια επιλογή που δεν στοίχισε μόνο το Δήμο αλλά και μια μεγάλη μερίδα κόσμου που είχαν στραφεί προς το Δημόσιο Χώρο και τον Γιάννη Ρέντζο και τώρα επιβεβαιωμένοι μετά το αποτέλεσμα στρέφουν τα πυρά τους στα τοπικά στελέχη.
Οι κυριότερες ευθύνες καταλογίζονται στους κυρίους Χάιδα και Παγκράτη, αλλά και σε ανθρώπους του στενού κύκλου του Δημ. Βασιλείου οι οποίοι απορρίφθηκαν κατά κράτος στις πρόσφατες εκλογές συγκεντρώνοντας λιγότερες από 50 ψήφους.
Η περιχαράκωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο οπορτουνισμός ήταν οι κυριότεροι λόγοι που απογοήτευσαν τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων οι οποίοι ναι μεν είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά διείδαν τον κίνδυνο λόγω ανεπάρκειας κοινωνικής αντίληψης ορισμένων υποψηφίων και τους απέρριψαν.
Προεκλογικά μάλιστα, κάποιοι έφτασαν σε σημείο να υποστηρίζουν πως η λύση Βασιλείου είναι η «λύση σωτηρίας» για την Πρέβεζα, δημιουργώντας έτσι δυσάρεστες εντυπώσεις για την έπαρση αλλά και για την αδικαιολόγητη υπεροψία που τους διέκρινε.
Η απογοήτευση ορισμένων υποστηρικτών του Δημ. Βασιλείου μετατρέπεται σε οργή ενάντια σε όσους δεν επέτρεψαν τελικά το άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο των ψηφοφόρων της Πρέβεζας, προσπαθώντας ίσως να διατηρήσουν τα οφίτσια και να μην επιτρέψουν έτσι την εισχώρηση νέων στοιχείων - μη ομογάλακτων ιδεολογικά - στον τοπικά ΣΥΡΙΖΑ.
«Πληρώνουμε την επιλογή μας» ανέφερε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, επισημαίνοντας πως το κόμμα σε τοπικό επίπεδο έχει ανάγκη αλλαγές τέτοιες που θα μεταβάλλουν άρδην τον τρόπο που δρα η παράταξη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική του 5%» ανέφερε δεύτερο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα υπογραμμίζοντας πως η κύρια ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος ανήκει σε αυτούς που θέλησαν να περάσουν στον κόσμο ότι το κομματικό καπέλο είναι ισχυρότερο από το τοπικά προβλήματα. «Κάναμε λάθος επιλογές και αποφασίσαμε να μας εκπροσωπήσουν άνθρωποι που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και μή γνώστες των προβλημάτων. Άνθρωποι που με την κομματική ταυτότητα, πιστέψαμε ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν το Δήμο. Δυστυχώς χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη για να μπορέσουμε να πείσουμε» σημείωσε.
Η εσωστρέφεια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έπαψε, αντιθέτως κόπασε προεκλογικά και τώρα επανέρχεται σε πιο οξεία μορφή.
Τα μέλη του κόμματος που στήριζαν τον Γιάννη Ρέντζο - και δεν είναι λίγα- ζητούν να πέσουν κεφάλια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας να ανοίξει τις «πόρτες» του ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν την ταμπέλα της αριστεράς.


Ο Γιάννης Ρέντζος, ένας άνθρωπος ακομμάτιστος, αλλά βαθύτατα πολιτικοποιημένος, φέρνει στο φως, όσα προεκλογικά έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Η συνέντευξη του στην Τ.Φ και τον Άρη Τσελίκο.       
Αφού ο θόρυβος των Δημοτικών Εκλογών καταλάγιασε και οι Δημότες με την ψήφο τους κατέταξαν τους υποψηφίους στις θέσεις που έκριναν, προχωρήσαμε σε συνέντευξη με έναν άνθρωπο γύρω από τον οποίο έπεσε ένα πέπλο μυστηρίου και ερωτηματικών όσον αφορά τον τρόπο και τους λόγους που αποχώρησε από την προεκλογική μάχη, τον Γιάννη Ρέντζο.
Η Τ.Φ. καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πρόβαλλε εκτενείς αναλύσεις και ρεπορτάζ με θέμα τον Δημόσιο Χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία και μάλιστα ρισκάρισε έμμεσα να  εκτιμήσει το αποτέλεσμα για την Παράταξη με επικεφαλής τον Δημήτρη Βασιλείου, καθώς  οι λαθεμένες κινήσεις όπως η περιχαράκωση και  η έπαρση του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογική ήττα.
Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην συντριβή της Παράταξης της Δ.Ρ.Σ. κατατάσσοντάς την τέταρτη , ήταν η 'αποπομπή' του Γιάννη Ρέντζου, ενός ανθρώπου ακομμάτιστου αλλά βαθύτατα πολιτικοποιημένου ο οποίος φάνηκε να «αδειάζεται» με έμμεσο τρόπο από τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εσωκομματική δυσαρέσκεια  και οδηγώντας τελικά σε εσωστρέφεια.
Αξίζει να επισημάνουμε πως σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον κ. Ρέντζο προεκλογικά, ο ίδιος ποτέ δεν έκανε εμπρηστικές δηλώσεις αλλά και ουδέποτε άφησε αιχμές για οποιονδήποτε.
Στην παρακάτω  συνέντευξη, μετά τις εκλογές πια, ξεκαθαρίζει το ομιχλώδες τοπίο γύρω από τον ίδιο αλλά και επικυρώνει με όσα λέει τα ρεπορτάζ της Τ.Φ. για το θέμα.

Τ.Φ.: Κύριε Γιάννη Ρέντζο, πως κρίνετε το εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε  η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία με επικεφαλής τον Δημήτρη Βασιλείου  στις Δημοτικές Εκλογές;
Γ.Ρ.: Για λόγους που συνδέονται με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διακοπή της πολιτικής μου συνεργασίας, φρόντισα να μην είμαι στην Πρέβεζα στην τερματική φάση του προεκλογικού αγώνα.  Συνεπώς αγνοώ μερικά άμεσα πραγματικά στοιχεία που χαρακτήρισαν την αλληλεπίδραση του Δημήτρη Βασιλείου, ως επικεφαλής, με τους εκλογείς της πόλης και της υπαίθρου. Ανεξάρτητα από αυτά, το ποσοστό, περίπου 15%, είναι πολύ ικανοποιητικό για ένα καινούριο κεντρικό πρόσωπο στη δημοτική εκλογική διαμάχη. Απλά είναι κατώτερο από την αξία του, όπως την αναγνωρίζω με βάση το έντυπο του διανεμημένου βιογραφικού του, με εξαίρεση το σημείο της ρεαλιστικής πολιτικο-ιδεολογικής του μεταστροφής, που δεν αξιολογώ θετικά. Εξάλλου, είναι πιθανό πως ο νέος αυτός πρεβεζάνικος δημοτικός φορέας θα κρίθηκε με περισσή αυστηρότητα εκ μέρους κοινών φίλων, πράγμα που από μόνο του δημιούργησε μια «ατυχηματική» αφετηρία, ακόμα και (ή κύρια) για πρώην συνεργάτες μας που χρειάστηκε να στελεχώσουν το νέο ψηφοδέλτιο.

Τ.Φ.: Από «προνομιακός συνομιλητής» του ΣΥΡΙΖΑ για τις Δημοτικές Εκλογές, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη για την υποψηφιότητά σας και προχώρησε σε εκλογές και μεταξύ των υποψηφίων και ένα πρόσωπο το οποίο είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σαν απέπεμψε δια της μέσης οδού; Έγινε συζήτηση;  Σας «αποκεφάλισαν»; Τι συνέβη πραγματικά;
Γ.Ρ.: «Τι συνέβη πραγματικά»; Έτσι πρέπει να αρχίσω την απάντησή μου, δηλαδή ερωτώντας και εγώ.
Απαντώ: Για όσους βρίσκονται έξω από ένα κόμμα, υπάρχει το συγκεκριμένο κόμμα και το ΟΝΟΜΑ του, συνήθως στα κεφαλαία. Όμως στο εσωτερικό του κάθε κόμματος  υπάρχουν ανταγωνισμοί και συσχετισμοί δυνάμεων. Προφανώς, στην περίπτωσή μου, επικράτησαν δυνάμεις που, ενώ επί χρόνια απουσίαζαν από τα δημοτικά πράγματα, αναδύθηκαν και δεν επιθυμούσαν την πρεβεζάνικη δημοτική ανανέωση που είχε υπηρετήσει ο «Δημόσιος Χώρος» και τόσοι πολλοί Πρεβεζάνοι τα τρία προηγούμενα χρόνια. Στις εσωκομματικές συζητήσεις, που δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω σε «λάιβ», γίνονταν αναφορές σε δούρειους ίππους από το παρελθόν, αλλά όχι προτάσεις συνεργασίας για το μέλλον. Ναι, όπως το λέτε, έπρεπε κάποιος να αποκεφαλιστεί. Ο εσωκομματικός λόγος για το Δήμο, μετατράπηκε σε κουβέντα για το δήμιο.



Τ.Φ.: Το γεγονός ότι δεν είσαστε γραμμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο;
Γ.Ρ.: Από τεχνική πλευρά, είναι πολύ πιθανό να έπαιξε κάποιο ρόλο, αφού με καθιστούσε ευάλωτο στην επιχειρηματολογία των εσωτερικών μου εχθρών. Η απομάκρυνσή μου πρόσφερε το αντικειμενικό επιχείρημα περί πλήρους «κομματικοποίησης» της αναμέτρησης, η οποία, διαφορετικά, με μένα επικεφαλής, «κινδύνευε» να βρεθεί σε επίπεδο καθαρής πρεβεζάνικης πολιτικής, που τόσο είχαμε και έχουμε ανάγκη. Διεκδικούσαμε για την Πρέβεζα πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ήπειρο, στη χώρα αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια, γεωγραφικούς χώρους για τους οποίους πρέπει επιτέλους να τερματιστεί η οθωμανική εποχή! Παραφράζοντας τίτλο βιβλίου του Κωνσταντίνου Καζαντζή, παλιού Ηπειρώτη πολιτικού και συγγραφέα, είπαμε: Όχι στη σκλαβωμένη Πρέβεζα, όχι στα σκλαβωμένα Γιάννενα, όχι στην σκλαβωμένη Ήπειρο της μεταπελευθερωτικής εποχής! Το ξαναλέμε.

Τ.Φ.: Υπήρχε εσωστρέφεια στις συνελεύσεις στις οποίες συμμετείχατε, υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις;  Γνωρίζουμε ότι  μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας του αριστερού χώρου, άνθρωποι που ανήκουν κομματικά στο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν εσάς ως υποψήφιο Δήμαρχο και το «Δημόσιο Χώρο». Από πού προέκυψε το όνομα Δημήτρης Βασιλείου κατά την γνώμη σας; Ποιος έριξε την πρόταση στο τραπέζι; Πιστεύετε ότι ήταν «φυτευτός» ο υποψήφιος;
Γ.Ρ.: Με τον απολογισμό δράσης που κάναμε σε συνέλευση του «Δημόσιου  Χώρου» στις 5 Νοεμβρίου 2013 και με τις προτάσεις συνεργασίας και διεύρυνσης «σε όλα τα επίπεδα», που διατυπώσαμε εκεί, η παράταξή μας άρχισε την αυτοδύναμη προεκλογική ανασυγκρότησή της με στόχο τις επερχόμενες εκλογές. Είχα δηλώσει πως είμαι «στρατιώτης και εργάτης» και ποτέ δε διεκδίκησα αυτονόητο προβάδισμα για να είμαι εγώ ο επικεφαλής ως «υποψήφιος υποψήφιος». Αφουγκραζόμουν τα μηνύματα της πρεβεζάνικης κοινωνίας για κοινωνική συνεργασία και πολιτικές συμμαχίες και παρέμεινα έως την τελευταία στιγμή συνεργάσιμος απέναντι σε όλους. Εντύπωση μου έκανε η απουσία από τις συζητήσεις ενός εσωκομματικού μπλοκ, που δεν είχε αίσθηση ισοτιμίας αλλά υπεροπτικής θεώρησης. Οι μόνοι άρρητοι και αδιαπραγμάτευτοι όροι μου ήταν «παραταξιακή ενότητα για τη νίκη» και «πρόγραμμα πρεβεζάνικης πολιτικής». Για την πόλη και τη ύπαιθρο, με θέσεις που γνωρίζουν οι αναγνώστες της «Τοπικής Φωνής», που δημοσίευε τακτικά την κριτική μας και του «Φόρουμ» καθώς και του ιστολογίου μας. Πολλοί φίλοι, με την ιδιότητά τους ως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν ή έδειξαν, πως ήταν κοντά μου σε αυτά. Κι εγώ κοντά τους. Ωστόσο, άλλα μέλη ή όργανα του πολυδιάστατου κομματικού φορέα παρέμειναν απόντα ή ουδέτερα, ή κήρυξαν πόλεμο στο «Δημόσιο Χώρο». Συμπλήρωναν έτσι μια σκοτεινή εικόνα, που είχε «ανατεθεί» να την μεταφέρουν στην κοινωνία πολλά τοπικά μέσα δημοσιότητας. Ναι, κάποιοι φοβόνταν πως ο «Δημόσιος Χώρος», που είχε ορίσει και τηρήσει κανόνες διαφάνειας του αντιπολιτευτικού λειτουργήματος, θα ήταν τώρα σε θέση να αλλάξει και το λόγο του δημοτικού προεκλογικού παιγνιδιού. Η ανεξαρτησία και η ανιδιοτέλεια έβλαπταν κάποιους, που θα κέρδιζαν από την απομάκρυνσή μου. Δεν ξέρω όμως καθόλου τι νόμιζε πως θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ γυρνώντας την πλάτη στο δικό του αγώνα των τρισήμισι ετών. Αγώνα που είχαμε δώσει μαζί. Ισότιμα. Ούτε μπορώ να συνδυάσω στο μυαλό μου την κεντρική γραμμή «κομματικοποίησης» (που αντιπαρατέθηκε στη δική μας τοπική «πολιτικοποίηση») με πρόσωπα και πράγματα του παρελθόντος, όπως φάνηκε.

Τ.Φ.: Κάποιοι σας κατηγόρησαν ότι μετά την εκλογή Δημ. Βασιλείου ως υποψηφίου Δημάρχου, ξεκινήσατε υπόγειο πόλεμο στον Συνδυασμό του. Αληθεύει κάτι τέτοιο και αν όχι για ποιο λόγο πιστεύετε ότι διέρρεαν τέτοια σενάρια;
Γ.Ρ.: Μου φαίνεται ευφάνταστο έως κακόηθες να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο, αφού είναι γνωστό πως αποσύρθηκα διακριτικά από την Πρέβεζα για να μην αποτελέσω πόλο έκφρασης δυσαρέσκειας. Αν υπήρξαν τέτοιες διαδόσεις, θα προήλθαν από εχθρούς του «Δημόσιου Χώρου» ως γνήσιου φορέα ενωτικού πνεύματος στην πόλη και το Δήμο. Άλλωστε, αν ήθελα να αντιταχθώ στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και στο ενδεχόμενο επιτυχούς αποτελέσματος, θα μπορούσα να το κάνω με φανερό πόλεμο, ανεξάρτητη «εκδικητική» κάθοδο ή, το πιο απλό, ένταξή μου σε κάποια δημοτική παράταξη, από όσες μου έκαναν πρόταση συνεργασίας. Ούτε και κανένας στενός ή πολιτικός φίλος μου ζήτησε «συμβουλευτικά» τη γνώμη μου για το πρακτέο ενώπιον των δημοτικών εκλογών. Αντίθετα, υπερθεμάτιζαν και μου εξέφραζαν ειλικρινή συμπάθεια για τα διαδραματισθέντα, ενώ εγώ αρκούμην να υπενθυμίσω πως δεν είχα ποτέ ζητήσει από κανένα έγκριση ή υποστήριξη δικής μου υποψηφιότητας. Ούτε είχα ποτέ υποστηριχτεί επίσημα. Άρα δεν ετίθετο ζήτημα πικρίας. Ωστόσο οι δυνάμεις που τάχθηκαν ενάντια στη γνήσια πρεβεζοκεντρική δημοτική κίνηση, «ενότητας» και «προγράμματος», που υπηρέτησε ο «Δημόσιος Χώρος», έπρεπε να φροντίσουν να εξαφανίσουν από τον πολιτικό ορίζοντα της πόλης και του Νομού το φορέα μας και τον κύριο εκπρόσωπό του ώστε να μη βρεθούμε μπροστά τους σε άλλες ανοιχτές ακόμα τότε ή μελλοντικές διαδικασίες.

Τ.Φ.: Θεωρείτε ότι η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία με επικεφαλής τον Δημήτρη Βασιλείου δεν έπεισε τον κόσμο της Πρέβεζας;  Είχε ο Συνδυασμός την ευρύτητα που θα έπρεπε ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ακόμη και δεξιών;
Γ.Ρ.: Η «Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία», ως πρεβεζάνικο ψηφοδέλτιο, πρόβαλε επώνυμα και υπερήφανα την κομματική της προέλευση. Δεν ήθελε να μπερδέψει κανένα, έστω και αν, αφύσικα βέβαια, επικαλέστηκε κάποια φυσική «ΔημοσιοΧωρική» καταγωγή. Όμως, με την ίδια της τη γενέθλια συγκρότηση, η «Δ.Ρ. Συνεργασία» απομάκρυνε ένα μεγάλο ποσοστό εκλογέων που, με άλλες συνθήκες, θα βρίσκονταν στο «Δημόσιο Χώρο», και που εκδήλωσαν πως τον αντιλαμβάνονταν ως αμεταβίβαστο πρεβεζάνικο αγαθό. Ίσως όμως και να κέρδισε κάποιους η «Δ.Ρ. Συνεργασία», που δεν τους βόλευε το πνεύμα ανεξαρτησίας που διέπνεε το «Δημόσιο Χώρο». Ας το δούμε γενικότερα: Είναι γνωστό πως στις δημοτικές αναμετρήσεις μπορεί να επιζητηθεί και να επιτευχθεί διακομματική και υπερκομματική συνεργασία, όπως έγινε σε πολλά άλλα πρεβεζάνικα ψηφοδέλτια της πρόσφατης αναμέτρησης. Το άριστο είναι να μεταπέσουν σε κατάσταση διάχυσης και σύντηξης οι όποιες «ταυτότητες» και να υπηρετηθεί το συμφέρον της πόλης και της υπαίθρου, μέσα από ιδεώδη υψηλής στόχευσης, π.χ. της «σοσιαλιστικής πόλης για όλους», της «πανεπιστημιακής ένταξης του Νοσοκομείου», της «δημοτικής αγροτικής τράπεζας για ενίσχυση της ποιοτικής παραγωγής» ή της «ανάδειξης του δημοτικού εδάφους σε πανελλήνια πιλοτική εκπαιδευτική περιφέρεια». Είναι μια δράση που είναι ιστορικά χρεωμένη στον ευρύτερο παλαιοβενιζελικό, κεντροαριστερό και αριστερό έως κομμουνιστικό κόσμο της Πρέβεζας. Αυτός πρέπει να την αναλάβει, αφού αυτές οι δημοτικές ταυτότητες ήταν που κυριάρχησαν (εκλογικά ή κατά συναλλαγή) στην πόλη, επί έναν αιώνα τώρα. Άρα δεν πρέπει οι ισχυροί να αντιμετωπίζουν αλαζονικά ή ως υποτελή το δεξιό ή κεντροδεξιό κόσμο της πόλης, αλλά να τείνουν χείρα ισότιμης πρεβεζάνικης συνεργασίας. Για να γίνει πιστευτός για τις προθέσεις του ένας «δημοκρατικός» ή «προοδευτικός» δημοτικός φορέας χρειάζεται μεγάλη και ειλικρινή προεργασία, ώστε να αποδείξει πως δεν αναζητεί ψήφους και ψηφοφόρους μόνο, παρά συνεργάτες και εκλογείς με διάθεση πρεβεζάνικης συνεργασίας. Η «ατυχηματική» κατάσταση, που προηγήθηκε της συγκρότησης της «Δ.Ρ. Συνεργασίας» έβαζε εμπόδια στα ζητήματα αυτά, ενώ δεν ήταν λίγοι οι συνδημότες μας που έκριναν τα πράγματα με αυστηρά κριτήρια πολιτικού ήθους.           

Τ.Φ.: Πιστεύετε ότι ο Συνδυασμός του κ. Βασιλείου ήταν περιχαρακωμένος; Σας έγινε πρόταση να είστε στον Συνδυασμό του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;
Γ.Ρ.: Μέχρι το βράδυ που έκλειναν οι υποψηφιότητες για την υποβολή στο Πρωτοδικείο, όλες σχεδόν οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις δεν σταματούσαν να μου προσφέρουν θέση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με προεκλογική συμφωνία για αναβάθμιση που κλιμακωνόταν από την αλληλοδιάδοχη συνδημαρχία, την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου ή κάποια αντιδημαρχία. Δεν το θεώρησα σκόπιμο να αποδεχθώ. Από τη «Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία» δεν είχα καμιά τέτοια πρόταση. Άλλωστε οι αναγνώστες της «Τοπικής Φωνής»  ενδέχεται να ενθυμούνται την πρόταση αλληλοδιάδοχης συνδημαρχίας που δημοσίευσε η κ. Σαπφώ Αλφαντάκη (Τ.Φ., 19/2/2014), στην οποία δεν δόθηκε απάντηση διαπραγμάτευσης ή συνέχειας από την πλευρά της «Δ.Ρ. Συνεργασίας» ή, τουλάχιστον, δεν μου περιήλθε σχετική πληροφορία.       

Τ.Φ.: Είστε ένας άνθρωπος που στα δύσκολα έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα είχε ένα ποσοστό της τάξης του 5%. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Ποιοι πιστεύετε ότι δεν ήθελαν τον Γιάννη Ρέντζο να τους εκπροσωπήσει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Γ.Ρ.: Σε πολιτικούς όρους, οι εχθρικά διακείμενοι θα πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσα σ' εκείνους που νόμιζαν πως έχουν τον πρεβεζάνικο λαό «στο τσεπάκι τους». Έτσι δεν το λέμε; Αλλά οι Πρεβεζάνοι τους διέψευσαν. Μπράβο τους! Αντέδρασαν φρόνιμα οδηγούμενοι από κάποιο συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους συμπατριώτες μας; Όμως αυτές οι δημοτικές εκλογές, πρέπει να το πω, θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί με υψηλοφροσύνη και όχι μόνο απλή νοικοκυροσύνη. 

www.topikifoni.gr

1 σχόλιο: