Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

 5 Ιουνίου 2014. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εκδήλωση  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης την ερχόμενη Πέμπτη 5-6-2014, ώρα 09.30' πρωϊνή στη Θεοφάνειο αίθουσα Τέχνης του Δήμου Πρέβεζας, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας.


Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014, 09:30 π.μ.
Πρέβεζα, (Θεοφάνειο αίθουσα)
(χώρος εκθέσεων και προαύλιος χώρος)

''Ενεργός πολίτης: Δρω για το σχολείο, τη γειτονιά, το δάσος,
την κοντινή παραλία ή τον αρχαιολογικό χώρο του τόπου μου''

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οργανώνει στις 5 Ιουνίου 2014, 9.30 π.μ., εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας Πρέβεζας, το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και το Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο θεματικό έτος της Unescoγια τον ενεργό πολίτη και έχει θέμα:




« Ενεργός πολίτης: Δρω για το σχολείο, τη γειτονιά, το δάσος, την κοντινή μου παραλία ή τον αρχαιολογικό χώρο του τόπου μου»

 Η εκδήλωση, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Πρέβεζας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίησή τους στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος μέσω συμμετοχικών διαδικασιών.

Από το τρέχον χρονικό διάστημα και ως τις 5 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον με τους μαθητές τους μπορούν να κάνουν μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε χώρους του κοντινού-άμεσου περιβάλλοντός τους π.χ. την αυλή του σχολείου τους, το πάρκο της γειτονιάς τους, το κοντινό δασάκι, την παραλία που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους ή έναν αρχαιολογικό χώρο. Οι παρεμβάσεις μπορούν να αφορούν καθαρισμό, φύτευση λουλουδιών, γκράφιτι στα πλαίσια των καλλιτεχνικών, ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσουν οι συμμετέχοντες. 


Στην τελική εκδήλωση οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε πόστερ (φωτογραφίες/ζωγραφιές/κείμενα/κολάζ από τις δραστηριότητες στους χώρους που επιλέχτηκαν). 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεοφάνειο αίθουσα (χώρος εκθέσεων και προαύλιος χώρος) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η έκθεση των πόστερ θα παραμείνει ανοιχτή και το απόγευμα καθώς και την επόμενη μέρα 6 Ιουνίου 2014 που θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Πρέβεζας.

www.romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου