Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Πορεία από το ΠΑΜΕ και εκδήλωση στο μνημείο του Σταύρου Κάππα στον 'Άγιο Θωμά Πρέβεζας

Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα για την Εργατική Πρωτομαγιά - Πορεία από το ΠΑΜΕ και εκδήλωση στο μνημείο του Κάππα (photo)

Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στην παραλία της Πρέβεζας λίγο μετά τις 11 όπου το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σωματείο χειριστών, εργαζόμενοι στο δήμο Πρέβεζας, το σωματείο εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Σύλλογος γεωπόνων Πρέβεζας, το σωματείο εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, το νομαρχιακό παράρτημα τραπεζοϋπαλλήλων Πρέβεζας, οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας, ο δικηγορικός σύλλογος Πρέβεζας και υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, κ. Χρήστος Δημόπουλος.

 13893340549 fe0dd874e2_o

Ένταση προς στιγμήν ανάμεσα σε Νάνο-Μπαϊλη
Προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας (ΑΡΠΗ), Βαγγέλη Νάνο και τον δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαϊλη, με τον Βαγγέλη Νάνο να επισημαίνει στον Μπαΐλη ότι δεν θα έπρεπε να δίνει το παρών στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς τη στιγμή που ο ίδιος κάνει έφεση κατά της απόφασης που δικαίωσε τους σχολικούς φύλακες.

 14056855106 5979ba46cd_o

«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά...»
Στο Φόρο συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπροσώπους άλλων ταξικών σωματείων, το Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας-Παράρτημα της ΟΓΕ, αγρότες, ανέργους, μαθητές, προκειμένου να τιμήσουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε μέσω της Λεωφόρου Ειρήνης και της παραλίας στα δικαστήρια. Κυριάρχησε το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

 14080437014 28ea047369_o

Κατάθεση στεφάνων-λουλουδιών στο μνημείο του Σταύρου Κάππα
Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, αλλά και το ΚΚΕ μετέβησαν στη συνέχεια στο μνημείο του Σταύρου Κάππα στον Άγιο Θωμά, όπου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια, τιμώντας τη μνήμη του και την αγωνιστική του δράση.
Το ΚΚΕ μάλιστα, όπως κάθε χρόνο είχε ετοιμάσει εκδήλωση προς τιμήν του Πρεβεζάνου που «έπεσε» μαζί με άλλους 199 στο θυσιαστήριο της Καισαριανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου