Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αναστατωμένοι οι αγρότες της Π.Ε. Πρέβεζας από τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ, με τα οποία, τους καλεί να προσκομίσουν μέχρι 31 Ιουλίου 2014, Δελτίο Γεωργοοικονομικών και Γεωργοτεχνικών στοιχείων, καθώς και τη σχετική άδεια χρήσης νερού.

Αναστατωμένοι οι αγρότες του Ν. Πρέβεζας από τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ (photo)

Τεράστια αναστάτωση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες σε εκατοντάδες αγρότες του Νομού Πρέβεζας και με τα οποία τους καλεί να προσκομίσουν μέχρι 31 Ιουλίου 2014, Δελτίο Γεωργοοικονομικών και Γεωργοτεχνικών στοιχείων (Δελτίο Νο 1), καθώς και τη σχετική άδεια χρήσης νερού.
Η εταιρία απειλεί μάλιστα να προχωρήσει σε διακοπή του Αγροτικού Τιμολογίου, με το οποίο ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει καταστροφή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ειδοποιητήριο.

img004

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας, κ. Τάσο Γάτσιο (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία), μας τόνισε πως η ΔΕΗ θέλει να επικαιροποιήσει το αρχείο δικαιούχων αυτού του μειωμένου τιμολογίου και ζητά από όλους να προσκομίσουν μέχρι 31 Ιουλίου 2014, Δελτίο Γεωργοοικονομικών και Γεωργοτεχνικών στοιχείων (Δελτίο Νο 1) καθώς και τη σχετική άδεια χρήσης νερού. Αυτό αποτελεί σωστή σκέψη γιατί τώρα μπορεί να ωφελούνται από το μειωμένο τιμολόγιο και κάποιοι που δεν το δικαιούνται, ενώ μερικοί μπορεί να το χρησιμοποιούν και για οικιακή χρήση σε ενεργοβόρες συσκευές ψύξης ή θέρμανσης.
Όπως όμως μας επισήμανε ο κ. Γάτσιος και φαίνεται και από έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι ιθύνοντες της ΔΕΗ δεν ήρθαν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη χορήγηση των εγγράφων. Έτσι έχουν αναστατώσει τους πάντες και έχουν κάνει τους αγρότες να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς να βγάζουν άκρη.
Θα πρέπει, λοιπόν, η ΔΕΗ να ανακαλέσει αυτά τα ειδοποιητήρια, όπως προτείνει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να επανέλθει σε μεταγενέστερο χρόνο μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Μία συνηθισμένη διαδικασία, όταν χρειάζεται να προσφύγουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες σε μια υπηρεσία, είναι και η χρονική προθεσμία με βάση τα επίθετα ή τους αριθμούς παροχής κ.α. Δυστυχώς, στην χώρα μας δεν εφαρμόζονται ούτε τα αυτονόητα», σχολίασε ο κ. Γάτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου