Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η απόφαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών στη γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη'' δεν ακούστηκε ευχάριστα σε κανέναν και ανοίγει το δρόμο για να εισέλθει η εταιρεία σε νέες περιπέτειες...

Η απόφαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη δεν ακούστηκε ευχάριστα σε κανέναν Ηπειρώτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι με μια τέτοια κίνηση ανοίγει ο δρόμος για να εισέλθει σε νέες περιπέτειες ο άλλοτε ηπειρωτικός κολοσσός.
Οι Ενώσεις επικαλούνται οικονομικούς λόγους. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μονάδας με κίνδυνο το ποσοστό του 27% να συρρικνωθεί...
Προς το παρόν βέβαια δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος κατά τον οποίο η SI θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Όπως δεν είναι γνωστό το μέγεθος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Παρόλα αυτά οι Ενώσεις σπεύδουν να πουλήσουν...
Φυσικά αυτή τη φορά δεν εκποιούν κάποια ακίνητα ή σούπερ μάρκετ. Πουλούν ότι έχτισαν με κόπο οι Ηπειρώτες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι. Πουλούν κάτι που δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ πίσω.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταξύ των «συμφώνων εμπιστευτικότητας» και άλλων που ακούστηκαν η συζήτηση στράφηκε και πάλι στην εταιρία λαικής βάσης, που δεν έγινε ποτέ ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της Δωδώνης.
Τώρα λοιπόν είναι μια δεύτερη ευκαιρία... Είναι μία ευκαιρία να πέσουν και οι μάσκες όλων. Να φανεί ποιοι πραγματικά θέλουν να διατηρηθεί το ηπειρωτικό χρώμα στη Δωδώνη και ποιοι λειτούργησαν ή λειτουργούν ακόμη ως Δούρειοι Ίπποι.


Τι πιο απλό λοιπόν....
Από τη στιγμή που το σχέδιο υπάρχει, ας κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η Εταιρεία Λαϊκής Βάσης, να συγκεντρωθεί το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο υπολογίζεται η αξία των μετοχών της Ένωσης και να γίνει η εξαγορά...
Οι μετοχές δηλαδή της Ένωσης που μπορεί να οδηγηθούν στους φίλους από τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Αγγλία, τους οποίους άλλωστε κατήγγειλε, ή να καταλήξουν σε κάποια άλλη εταιρία, να μείνουν στην Ήπειρο.
Στους Ηπειρώτες...
Ιδού λοιπόν η δεύτερη ευκαιρία... Είναι η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου