Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζουμε σήμερα, ενώ σε κλείσιμο οδηγούνται οι παιδικές και εφηβικές Βιβλιοθήκες του ΟΠΕΒ (Οργανισμός Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου) εξ αιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης


Σε κλείσιμο οδηγούνται οι παιδικές και εφηβικές Βιβλιοθήκες του ΟΠΕΒ (Οργανισμός Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου) εξ αιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.


Οι Βιβλιοθήκες αυτές απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους που ζουν σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας, καθώς και σε φυλακές ανηλίκων. Πρόκειται δηλαδή για Βιβλιοθήκες εθνικά και κοινωνικά κρίσιμες. Οι απειλούμενες Βιβλιοθήκες είναι εικοσιοκτώ, μεταξύ των οποίων η Βιβλιοθήκη Φερών Έβρου, Ξυλαγανής Ροδόπης και Μύκης Ξάνθης. Αυτοί που διαχειρίζονται το παρόν της χώρας (και υποθηκεύουν το μέλλον) συνειδητοποιούν την τεράστια ευθύνη τους; Αδιαφορούν για τη μοναδική Ελληνική Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, στη Μύκη, τη στιγμή που οι τουρκικές ανθούν και εντυπωσιάζουν με τα επενδυόμενα κεφάλαια.


Περιττό δε να αναφέρουμε ότι περιέχουν κυρίως βιβλία εθνικού περιεχομένου. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι γνωρίζουν και τιμούν τη γλώσσα και ιστορία τους, εμείς γιατί όχι; Το να αφεθούν να κλείσουν αυτές οι υπερπολύτιμες για την ελληνικότητα της Ξάνθης Βιβλιοθήκες, σε τόσο κρίσιμες εθνικά περιοχές και σε τόσο επικίνδυνους καιρούς, αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Όσοι το διαπράττουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή ενώπιον του ελληνικού λαού, ενώπιον της ιστορίας, ενώπιον της ίδιας τους της συνείδησης, αν βέβαια τη διαθέτουν. Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους οι ιθύνοντες.

Βασιλική Πιτούλη.
Εκαιδευτικός και συγγραφέας.
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας και Εκάλης, με τον συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου